18
Mayıs
2024
Cumartesi
SAĞLIK

Hastane Müdürü'nden Sitem

70 bin nüfuslu ilçeye sağlık hizmete veren devlet hastanesinin vatandaştan 70 milyar alacağı bulunuyor.

Hastanede çeşitli sağlık kontrollerini yaptıran hastanın işlemlerini aksatması yüzünden borç yükü günden güne ağırlaşıyor ve heran vatandaşlar hastaneye borçları yüzünden mahkemeye düşme gibi bir durumla karşı karşıyalar.

Midyat Devlet Hastanesi Müdürü M. Ata Demirdağ, hastaneye gelen vatandaşlara yardımcı olduğunu belirterek, "Ancak vatandaş bu iyi niyetimizi su istimal ediyor” dedi.

Hastaneye muayene olmaya gelen ve çeşitli nedenlerle yanlarında getirmedikleri sosyal güvenlik kartlarını ‘daha sonra getirip işlemlerini yaptırmak üzere hastayı muayene ettiklerini belirten Demirdağ, şunları söyledi: , “Bizler hastane olarak vatandaşımıza yardımcı oluyoruz ve onu muayene ediyoruz ama işi biten hasta bir daha bize uğramıyor.”

Hasta ve hasta yakınlarından toplam yaklaşık 70 zmilyar alacaklarının bulunduğunu söyleyen Demirdağ, "Bizler vatandaşımızı elimizden geldiği kadar yardım ediyoruz, bilgilendirme formlarını vatandaşa imzalatmışız ama yine de işlemlerini yaptırmaya gelmiyorlar. Vatandaşın sosyal güvenlik kartlarını getirip işlemlerini yapmalarını istiyoruz. Böyle yapan vatandaşlar başkalarına yardımcı olmamıza da engel oluyorlar” diye konuştu.

Mehmet Halis İş - Kenthaber / Midyat
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2005 Cumartesi 11:04:47
Güncelleme :5 Kasım 2005 Cumartesi 19:40:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?