1
Haziran
2024
Cumartesi
SAĞLIK

Yeni bina hizmete girdi

Devlet hastanesinin avlusunda bulunan bina bundan sonra poliklinik olarak Midyatlılara sağlık hizmeti verecek. Önceden 1 nolu sağlık ocağı olarak hizmeti veren binanın hastaneye devredilmesiyle vatandaşlar rahat bir nefes aldı.

Midyat Devlet Hastanesi 2 Cerrah, 2 Kadın Doğum, 1 Çocuk Hastalıkları ve 1 dahiliye uzman kadrosuyla Midyatlılara hizmet veriyor.

Hastanenin döner sermayesinden onarılarak hastaneye devredilen ve 25 milyara mal olan bina sayesinde, artık vatandaşlar modern polikliniklerde tedavi olacak.

Hastane son teknolojiyle donatılmış durumda. Hastane Müdürü M. Ata Demirdağ, bu binada vatandaşlar için her şeyin düşünüldüğünü ve ne gerekiyorsa yapıldığını belirterek, "Eskiden vatandaşlar sıra için şikayetçi oluyorlardı. Aldığımız sıramatik önlemi sayesinde artık her hasta fişini alıp sırasını takip ediyor; bu şekilde şikâyetlerin önünü kapatmış olduk. Hastanenin acil bölümüne sadece acil hastalar getirilecek diğer hastalar ise polikliniklerde tedavi olacak. Yaptığımız çalışmalar vatandaşın rahat nefes alması sağladı. Artık yoğunluk yaşanmıyor” dedi.

Hastanede yaptıkları çalışmaların bununla sınırlı kalmadığını açıklayan Demirdağ, "Artık hastane için gerekli tüm ilaçlar, tıbbi malzemeler, araç ve gereçler bulunabiliyor, hiçbir konuda eksiklik bırakmadık. Her şeyi Midyatlılar için yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Demirdağ, kadrosu Midyat’ta bulunan göz hastalıkları, üroloji,. kadın doğum ve dahiliye uzmanlarının askerde olduklarını, bunların da gelmesiyle Midyat’ın sağlık alanında rahatlayacağını ifade ederek, "Artık vatandaşı çevre hastanelere gitmekten kurtaracağız” diye konuştu.

Mehmet Halis İş - Kenthaber / Midyat
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2005 Pazartesi 09:27:58
Güncelleme :7 Kasım 2005 Pazartesi 14:38:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?