8
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

"Güneydoğu Tanıtım Projesi" toplantısı

GAP Kültürel Mirasın Geliştirilmesi programı kapsamında, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda, "Güneydoğu Anadolu Bölgesi Tanıtım Projesi" konulu bir toplantı gerçekleştirildi.

Gaziantep Ticaret Odası'nın proje sahipliğini yaptığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın proje ortağı olduğu ve Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası'nın paydaş olarak yer aldığı bir toplantı yapıldı. Toplantıya Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Demirkol, Şanlıurfa Borsalar Birliği Başkanı Abdulkadir Binici, sivil toplum örgütleri ve turizm temsilcileri katıldı.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi Tanıtım Proje Müdürü Filiz Hösükoğlu ve proje asistanı Gökhan Yılmaz, katılımcılara proje hakkında bilgi verdi. Proje müdürü Filiz Hösükoğlu, amaçlarının GAP'ta 9 ili kapsayan projede turist rehberi ve CD'nin hazırlanması, Web sitesi, tanıtım filmi, yöresel müzik CD'si ve tur güzergahlarını analiz edip, alternatif tur güzergahlarının oluşturulması olduğunu söyledi.

Hösükoğlu, bastırılacak olan kitapçıkta GAP'ı kapsayan 9 ilin kültürel ve turizm yerlerinin tanıtılacağını bildirerek, "Şanlıurfa, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Batman, Kilis, Mardin, Siirt ve Şırnak illerini kapsayan GAP illerinin tanıtımını yapacağız. Proje kapsamında AB çerçevesinde tanıtım filminin hazırlanması için ihale yapılacak. İhale sonunda anlaşma sağlanan film şirketine çekimler yaptırılacak. Film çekimleri Eylül ayında gerçekleştirilecektir. Bu projede 10 uzman ve 10 araştırmacı görev alıyor. Kültür Bakanlığı eğitimler verecek. Eğitime katılanlara daha sonra kokart verilecektir. Bu projenin hazırlanması için her kesimin bilgisine ihtiyacımız vardır" dedi.

.
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2006 Pazartesi 20:54:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?