5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Mahallelinin elektrik yürüyüşü

Şanlıurfa'da elektrikleri olmayan mahalleli, Dedaş önünde toplanarak il müdürü ile görüşme talebinde bulundu.

Şanlıurfa'da Selçuklu Mahallesi sakinleri, yaklaşık 3 aydır elektrik alamadıklarını ileri sürerek eylem yapmak istedi. Seslerinin duyulması için Akçakale yolu üzerinde bulunan Dedaş İl Müdürlüğü'ne giden yaklaşık 100 kişilik grup, ilk olarak il müdürü ile görüşme talebinde bulundu. Kapıdaki görevlilerin, bu kadar kalabalık bir grubu içeriye alamayacaklarını, ancak 5 kişiyi içeriye alabileceklerini söylemesi üzerine grup toplu halde içeri girmeye çalıştı.

Bu arada, görevlilerin durumu polise bildirmesi üzerine olay yerine Asayiş Şube ekipleri, Eyyübiye Polis Merkezi'nden bir ekip, çevik kuvvet polisi ve Güvenlik Şube'den ekipler gönderildi. Mahalleli eylem yapmak gibi bir niyetlerinin olmadığını ancak seslerini yetkililere duyurmak amacıyla Dedaş İl Müdürlüğü yetkililerinden birisiyle görüşme taleplerinin olduğunu söyledi. Polisin araya girmesiyle sakinleşen grup, bir yetkili ile görüşmek için bekleyeceklerini söyledi. Polislerin de araya girmesiyle daha sonra vatandaşlardan bir temsilci ve Selçuklu Mahalle Muhtarı Mahmut Görgülü, il yöneticisi ile görüşmek üzere içeri girdi.

Elektriklerinin uzun süredir olmadığını belirten Selçuklu Mahalle Muhtarı Mahmut Görgülü, "Mahallemizde trafolar yetersizdir. Birçok yere trafo takılmamış. Geceleri evde karanlıkta oturuyoruz. Televizyon seyredemiyoruz, çocuklarımız derslerine çalışamıyor. Mahalle sakinlerinin büyük bir bölümü 9 ay tarım işçiliğinde çalışıyor, 3 ay Şanlıurfa'da kalıyor. O dönemde de elektrikleri yoktur. Bu çok ayıp bir şey. Her gün Dedaş'a gidip gelmekten usandık. Abone olmak isteyen vatandaşlar var, trafo yok.
Mahallemize 4 trafo gerekiyor" dedi. Mahalleli de televizyon izleyememekten ve elektronik eşyalarını çalıştıramamaktan yakınırken, grup polisin araya girmesiyle olaysız bir şekilde dağıldı.

Öte yandan DEDAŞ yetkilileri, sorunun en kısa zamanda çözüme kavuşturulacağını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2008 Pazartesi 17:30:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?