5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Yine bir olaylı yıkım

Şanlıurfa'da, belediye ekiplerinin kaçak yapılara yönelik yıkım çalışması olaylı geçti.

Yıkımı durdurmak isteyen ev sahipleri ile güvenlik güçleri arasında arbede yaşandı.

Edinilen bilgiye göre Şanlıurfa Belediyesi zabıta ekipleri, merkeze bağlı Hancıgaz köyünde Hazine'ye ait arazi üzerinde kaçak ev yapan 4 vatandaşın evinin yıkımı için jandarmayla birlikte köye gitti. Geniş güvenlik önleminin alındığı alanda çalışan iş makinelerine ve belediye personeline tepki gösteren köylüler kendilerini iş makinesinin önüne atmak istedi. Köylüler ve jandarma arasında yaşanan arbedede bir zabıta görevlisi hafif şekilde yaralandı.

Gözyaşlarını tutamayan köylüler, güvenlik güçlerine yalvararak yıkımın durdurulmasını istedi. Yıkımları durdurmak için bir süre evlerinin içinde bekleyen kadın ve çocuklar, görevliler tarafından dışarı çıkarıldı. Kimi köylüler de balyozları alarak evlerini kendileri yıktı. Jandarma ekiplerine yıkımı durdurmaları için dakikalarca yalvaran köylüler ile jandarma arasında ikinci kez arbede yaşandı. Belediye iş makineleri daha sonra yıkımı gerçekleştirdi.

Vatandaşların jandarma ekipleri tarafından teselli edilmesinin ardından yıkımı tamamlayan ekipler, daha sonra askerlerin gözetiminde bölgeden ayrıldı. Güvenlik güçleri olayla ilgili olarak üç kişiyi gözaltına aldı.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2008 Çarşamba 17:28:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?