7
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

3 öğretmen tarafından düzenlendi

Şanlıurfa'da çeşitli okullarda tarih öğretmenliği yapan üç öğretmen sözde ermeni soykırım iddialarıyla ilgili okul müdür ve yardımcılarına konferans verdi. Yenişehir İlköğretim Okulu'nda verilen konferansa Milli Eğitim Müdür Yardımcılarından Halil Ömer Coşkun ve Mustafa Hakkı Erem, birçok okul müdürü ile müdür yardımcıları katıldı. 

ÇEAŞ Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Hasan Zeki Sezen, "Biz arşivleri açtığımız günden beri, uluslararası anlamda konferanslar düzenlenmesine rağmen Ermeni tarihçiler bu toplantılara gelmeyerek tarihi gerçeklerden kaçmışlardır" dedi. 

Sözde ermeni soykırımıyla ilgili Fransa'da çıkarılmak istenen yasaya ilişkin açıklamalarda da bulunan Sezen, "Bu yasanın bir anlamı vardır. En basitinden bilimsel özgürlüğü kısıtlamaktadır. Herhangi bir bilim adamı araştırma yapacak ve o araştırmanın sonucunda o ifadeyi kullanacak: 'Ermenilere soykırım yapılmamıştır.' ve siz ona ceza vereceksiniz. Daha da önemlisi bunu söyleyen ülke; dünyaya eşitlik, özgürlük, adalet ve insan haklarını getirdiğini iddia eden bir ülke olacak" şeklinde konuştu. 

Daha sonra sözde Ermeni soykırım iddialarını değerlendiren Atatürk Lisesi Tarih Öğretmeni Abdulcelil Işık, 19 yüzyıldan günümüze kadar meydana gelen önemli gelişmeleri değerlendirdi. Orhan Gazi lisesi Müdür Yardımcısı tarih öğretmeni Mustafa Talmaç ise, 1. Dünya Savaşı sürecinde Osmanlı-Ermeni ilişkileri konusunu anlattı.
.
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2006 Perşembe 18:17:37
Güncelleme :18 Mayıs 2006 Perşembe 18:31:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?