8
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

30 yıl sonra buluştular

Şanlıurfa'da 30 yıl önce öğretmen okulunda okuyanlar, sıra gecesinde bir araya geldi. Türkiye'nin dört bir yanından gelen öğretmen okulu mezunları, birbirleriyle hasret giderdi, halaylar çekip oynadı.

Şanlıurfa'da emekli öğretmen Fatma Türkgözoğlu, 30 yıl önce öğretmen okulunda beraber okudukları arkadaşları ve öğretmenlerini bir araya getirmek için çalışmalara başladı. Arkadaşları ve öğretmenlerine tek tek ulaşan Fatma Türkgözoğlu, onlar için Şanlıurfa'da sıra gecesi düzenledi. Eski bir Urfa evinde toplanan 40 kişilik arkadaş grubu, türküler eşliğinde halay çekip çiğköfte yedi. Hemen hemen hepsi emekli öğretmen olan arkadaş grubu daha sonra 30 yıl önceki gibi fotoğraf çektirmek için saf oldu.

Okul arkadaşlarından sadece 2 kişiye ulaşamadığını, bir arkadaşlarıyla okul müdürlerinin vefat ettiğini dile getiren Fatma Türkgözoğlu, "Ben emekli olduktan sonra böyle bir toplantıyı yapmak istediğimi bir arkadaşımı bularak paylaştım. Böyle bir zincir oluştu. 3 kişi hariç herkes burada. Antalya, İstanbul, Ankara, Van, Erzurum, Isparta, İzmir, Fethiye ve Türkiye'nin çeşitli şehirlerinden geldiler. Sağolsunlar bizi kırmadılar. Şu an çok duyguluyum" dedi.

Öğretmen arkadaşları ise, böyle bir gecede bulunmaktan mutlu olduklarını ifade ederek, "Biz öğretmen okullarının son öğrencileriyiz. Bizden sonra O okullar artık kapandı. Arkadaşımızın davetine biz koşarak geldik" diye konuştu.

30 yıllık hasreti bir gecede sona erdiren arkadaşlar, bir yandan halaylar çekerken bir taraftan da eski fotoğraflarına bakıp anılarını tazeledi.

.
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2006 Pazar 12:41:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?