7
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Akrabalarıyla buluştular

Şanlıurfa'nın Akçakale İlçesi'nde sınır ötesi bayramlaşma yağmur altında başladı. Toplam 935 kişinin bayramlaşma için Suriye'ye gideceği Akçakele İlçesi'nde, bugün 420 kişi sınırı geçerek akrabalarıyla buluştu.

Şanlıurfa Valiliği ile Suriye Arap Cumhuriyeti Rakka Valiliği arasında yapılan protokol gereği, geçtiğimiz Ramazan Bayramı'nda başlayan 48 saatlik sınırda bayramlaşma uygulaması, Kurban Bayramı'nda da devam etti. Kurban Bayramı'nın 48 saatlik bölümünü Suriye'deki akrabalarının yanında geçirmek isteyen 935 Türk vatandaşı, bugün sabah saatlerinde yağmur altında sınırı geçmeye başladı.

Yanlarında getirdikleri hediyelik eşyalarıyla birlikte sınıra gelen Türk vatandaşları, önce Suriye parası satın aldı. Türkiye'deki Suriye parasının daha ucuz olması sebebiyle buradan aldıklarını belirten vatandaşlar, akrabalarıyla bayramlaşmanın heyecanını yaşadıklarını söyledi.

Bu arada yağmur altında Suriye'ye geçmeye hazırlanan bir vatandaş 2. evliliğini yapacağını söyledi. Akçakale'de oturan İbrahim Kartal, 2. eşini almak üzere Suriye'ye gittiğini ifade etti. Kartal'ın ilk eşi Ayşe Kartal, bu evliliğe izin vermeyeceğini belirtti.

Şanlıurfa'nın Akçakale İlçesi'nden Suriye tarafına bugün 420 kişinin geçmesine izin verildi. Bayramlaşmak için geçişler Perşembe sabahı da devam edecek.

Bu arada, Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İlçesi'nde de Perşembe sabahı sınırda bayram heyecanı yaşanacak. Suriye tarafından yaklaşık 2 bin 338 aileden 4 bin 663 kişi Ceylanpınar İlçesi'ne gelecek.

.
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2006 Çarşamba 13:47:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?