30
Nisan
2024
Salı
GÜNCEL

Ankara'ya çıkarma

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Hasan Hayırlı, Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba'nın yer aldığı heyetle Şanlıurfa'nın sorunlarını çözmek için Ankara'da temaslarda bulunacaklarını söyledi.

Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Demirkol, Ticaret Borsası Başkanı Abdulkadir Binici ile 45 kişilik meclis üyeleri, yarın Ankara'ya çıkarma yapacak.

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Hasan Hayırlı, sağlıktan, ulaşıma, eğitimden, ticarete kadar birçok konuda yaşanan problemlerle ilgili raporlar hazırladıklarını belirterek, bunlara çözüm için Ankara'da görüşmelerde bulunacaklarını ifade etti. 700'den fazla yatırımcının beklediği 2. Organize Sanayi Bölgesi önündeki kamulaştırma engelinin kaldırılması için ilgili bakanlıktan ödenek talep edeceklerini belirten Hayırlı, Şanlıurfa ulaşımını rahatlatacak otoban ve çevre yolları inşaatlarının tamamlanmasını isteyeceklerini söyledi.

Hayırlı, "Şanlıurfa'da yaşanan bütün problemlerle ilgili bir rapor hazırladık. Taslak rapora bugün son şeklini vereceğiz. Hazırladığımız raporda sanayi sektöründen ulaşıma, eğitimden sağlığa, tarıma birçok konuda sıkıntılar yer alıyor. Ayrıca 5083 sayılı yasayla sağlanan teşviklerle ilgili yaşanan sıkıntıları da raporumuzda yer verdik. Geçtiğimiz yıl kapatılan Güneydoğu İhracatçılar Birliği irtibat bürosunun yeniden Şanlıurfa'da açılması için de görüşmeler yapacağız" dedi.

Ankara'da 2 gün boyunca gerçekleştirilecek temaslarda Şanlıurfa'nın bütün sorunlarını masaya yatıracaklarını kaydeden Hayırlı, hazırlanan raporların öncelikle Şanlıurfa milletvekilleri, ilgili bürokratlar ve yöneticilere iletileceğini bildirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2005 Çarşamba 11:32:11
Güncelleme :12 Ekim 2005 Çarşamba 10:36:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?