7
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Aşağı Dilimli karantinaya alındı

Viranşehir'e bağlı Aşağı Dilimli Köyü'nde bir çocukta kuş gribi tespit edilmesinin ardından köy karantinaya alındı. İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri köyde ilaçlama çalışmasını sürdürürken, sağlık ekipleri yaşları 5 ila 10 arasında değişen çocukları sağlık taramasından geçirdi.

Aşağı Dilimli Köyü'nden getirilerek Şanlıurfa Çocuk Hastanesi'nde tedavi altına alınan bir çocukta kuş gribi virüsünün görülmesi üzerine İl Sağlık Müdürlüğü harekete geçti. 4 yaşında olduğu açıklanan çocuğun tedavisini sürdüren Sağlık Müdürlüğü, Aşağı Dilimli Köyü'ne bir sağlık ekibi göndererek çocukları sağlık taramasından geçirdi.

Viranşehir Devlet Hastanesi'nden gönderilen bir doktor ve sağlık ekibi, bugün öğlen saatlerinde Aşağı Dilimli Köyü'nde oturan ve yaşları 5 ile 10 arasında değişen 12 çocuğu muayene etti. Özel giysili ekibin sağlık taraması yaptığı çocuklardan kan örnekleri alınarak Sağlık Müdürlüğü'ne gönderildi. Köyde bulunan üç aileye ait 12 çocuktan alınan kan örneklerinin Sağlık Müdürlüğü tarafından Ankara'ya gönderileceği açıklandı.

Bu arada, Viranşehir İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri köyde ilaçlama çalışmalarını bugün de sürdürdü. Hastalık şüphesiyle kanatlı hayvanların itlaf edildiği köyde bazı vatandaşların tavuklarını yetkililere teslim etmedikleri ortaya çıktı.

Tarım Müdürlüğü ekipleri, özel kıyafetleriyle çalışırken yanlarına yaklaşan tavukları ilaç sıkarak uzaklaştırmaya çalıştı. Yetkililer, köyde halen teslim edilmeyen çok sayıda tavuk bulunduğunun belirlendiğini kaydetti. Aşağı Dilimli Köyü'nde şu ana kadar yaklaşık bin tavuğun itlaf edildiğini belirten yetkililer, halen teslim edilmeyen çok sayıda tavuk bulunduğunu söyledi. Yetkililer, geride kalan kanatlı hayvanların itlafının bugün de sürdürüleceğini ifade etti.

Öte yandan, Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçesi'nde daha önce de Üçgül, Küçükağtun, Sunaya, Bilgen, Işıklı, Kaçar, Altınbaş ve Bakacak köylerinde de kuş gribi şüphesiyle çok sayıda kanatlı hayvanın itlaf edildiği, köylerde gerekli tedbirlerin alındığı belirtildi.

.
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2006 Cuma 16:27:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?