30
Nisan
2024
Salı
GÜNCEL

At arabası operasyonu

Şanlıurfa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, sabahın ilk ışıklarında at arabası operasyonu düzenledi. Bir saat içersinde yapılan operasyonda 15 at arabası kepçeyle paramparça edildi.
İçişleri Bakanlığı'nın aldığı karar gereği Şanlıurfa Belediyesi, şehir görüntüsünü kirleten ve sayıları her geçen gün hızla artan at arabalarını imha etmek için operasyon düzenledi.

Zabıta Müdür Yardımcısı Adnan Okan yönetimindeki 50 zabıtadan oluşan 3 ekip, sabah belediye binası önünde talimatları aldıktan sonra araçlarıyla at arabalarının yoğun bulunduğu Eyübiye semtine hareket etti.

Mahalle aralarında zaman zaman yaşanan kovalamacada at arabası sahipleri, arabalarını vermemek için uzun süre zabıtalara direnip kendilerini yerden yere attı. Bazı at arabası sahipleri ise arabalarının alınmasını engellemek için zabıtalara yalvardı. Yaşanan bu gerginlikte at arabası sahiplerinin bir kısmı, kırılmasına karşı çıktıkları arabalarını benzin döküp yakmaya kalkıştı. Arabaları alındığı için küfür ve tehditler savuran at arabacıları, zaman zaman zabıta ekiplerine saldırdı.

Bir at arabacısının eşi Fatma Demir ise at arabasını yakalayan zabıtayı sopayla dövmek istedi. Bunu başaramayan Demir, kendisini zabıta arabasının önüne attı. Bazı at arabacıları, Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba'ya, "Hani fakir babasıydın, bilmiyorduk senin zalim babası olduğunu" diyerek tepki gösterdi.

Cadde ve sokak aralarında operasyon yapan zabıta ekipleri, at arabalarını önce atlardan ayırdı ardından ekip otosunun arkasına bağlayıp Fen İşleri Şantiyesi'nde kepçeyle imha etti.

.
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2005 Cumartesi 15:01:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?