30
Nisan
2024
Salı
GÜNCEL

Azeri piyanist öğrencileri büyüledi

Şanlıurfa Harran Üniversitesi'nde (HÜ) yılbaşı etkinliklerine katılan Azeri piyanist, verdiği konserle öğrencileri hayran bıraktı.

Konser, HÜ Osman Bey Kampusü'nde bulunan Fen Edebiyat Fakültesi büyük amfide düzenlendi. Müzik Öğretmenliği Bölümü Öğretim Üyesi Azeri Yrd. Doç. Dr. Afgan Salayev, şan-piyano eşliğinde John Sebastian Bach'ın D minör ikili keman konçertosu ve Vivaldi'nin konçertosuyla konserine başladı. Öğrenciler, konseri büyük bir hayranlıkla dinledi.

Birçok ünlü şanatcıya değişik ülkelerde piyano çalarak eşlik eden 47 yıllık piyano hocası Salayev, HÜ'de kendi bilgilerini buradaki öğrencilerle paylaşıyor. Azeri piyanist Afgan Salayev, "Urfa'da görev yapmaktan dolayı çok mutluyum. Şimdiye kadar burada Batı müziğine yönelik ciddi bir çalışma konser yapılmamış. Genelde Türk geleneklerinin vazgeçilmezi olan saz ve bağlamayla yapılan türkü çalışmaları beğeniliyor. Geçtiğimiz aylarda Mehmet Özbek'in bir konserinde ben de piyano çalmıştım. Rektör Büyükburç'un isteği üzerine burada görev yapmaya başladım. Bu müziği halka sevdirmek için hem okulda hem de evimde kurslar vererek, bu kültürü yaygınlaştıracağım" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2005 Cuma 11:14:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?