30
Nisan
2024
Salı
GÜNCEL

Bakan Çubukçu Şanlıurfa'da

Bir dizi inceleme ve açılış törenlerine katılmak için dün Şanlıurfa'ya gelen Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, Vali Şemsettin Uzun'u makamında ziyaret etti. Valiliğe gelişi sırasında polis tören mangasıyla karşılanan Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, TBMM İçişleri Adalet Komisyonu Başkanı ve Tekirdağ Milletvekili Ziyaeddin Akbulut, Şanlıurfa Milletvekilleri Mahmut Kaplan, Faruk Bayrak ve Müfit Yetkin'le birlikte Vali Şemsettin Uzun'la görüştü.

Ziyaret sırasında özürlü çocukların eğitimine yönelik açıklamalarda bulunan Bakan Çubukçu, yaptıkları yeni düzenlemelerle özürlü çocukların eğitim masraflarının Milli Eğitim Bakanlığı tarafından karşılanacağını söyledi. SSK'lı ve Bağ-Kurlu'ların özürlü çocuklarının eğitim masraflarının Milli Eğitim Bakanlığı tarafından karşılanacağını kaydeden Bakan Çubukçu, özürlülerin sosyal hayata kazandırılması için yerel yönetimlere de önemli görevler düştüğünü kaydetti.

Valilik ziyareti sırasında basın mensuplarının töre cinayetleriyle ilgili soruları da cevaplandıran Bakan Çubukçu, "Töre cinayetlerine ilişkin özellikle haksız tahrik indirimini düzenleyen 462. madde kaldırıldı. Hükümetin ilk 3 ayında yaptığı değişiklikle indirimi ortadan kaldırıldı. Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası olarak veya 30 yıla kadar ağır hapis süreci başladı. Bu konu yeni TCK tartışmalarında madde yeniden düzenlendi. Töre saikiyle işlenen cinayetlere ağırlaştırılmış hüküm belirtildi. Önce indirimi kaldırdık. Daha sonra en ağır yaptırımla nitelikli adam öldürme cezasıyla cezalandırılmaları istendi. Şimdi hükümet olarak beklenen bu konularda hem yasama düzelemesi yapmak hem de uygulamada bilinçlendirme çalışması yapmak. Töre cinayetlerinin araştırılması için meclis araştırması yapılacak. Geçtiğimiz yasama yılı sonunda TBMM'nin tatile girmesiyle birlikte araştırmalar yeni yasama dönemine kaldı. Komisyon başkanı üyeleri belirleyerek bu dönemde çalışmalara başlayacak" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2005 Çarşamba 11:32:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?