7
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Balıklıgöl temiz çıktı

Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan, Balıklıgöl'den alınan su ve balık numunelerine yönelik yapılan tahlillerin temiz çıktığını açıkladı. Vali Yavaşcan, Şanlıurfa'nın önemli turizm mekanı olan Balıklıgöl'ü yakından takip ettiklerini söyledi.

Geçtiğimiz hafta kamuoyunda sanayi atıkları ve kanalizasyon sularının Balıklıgöl'e sızdığı yolundaki iddialar üzerine açıklama yapan Vali Yusuf Yavaşcan, bu konuda ellerinde bir rapor bulunmadığını söyledi. Balıklıgöl'ü yakından takip ettiklerini bildiren Vali Yusuf Yavaşcan, "Her 2 ayda bir numuneler alıp Ankara Etlik Veteriner Hastanesi'ne gönderiyoruz. Oradan son olarak 8 Mart 2006 tarihli bir rapor geldi. Bakteriyolojik teşhis laboratuarı ile pazaritoloji laboratuarında yapılan incelemelerde su ve balıklarda herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadığı bildirildi" dedi.

Balıklıgöl'de suyun kaynağı gözlerin çamurlar yüzünden tıkandığını ifade eden Vali Yavaşcan, çamurların temizlenmesi için çalışma başlatıldığını açıkladı. 30 yıl sonra ilk defa kurulan sistemle dipte bulunan çamurların temizlendiğini kaydeden Yavaşcan, "Çamurlar sistemle alınarak dışarı atılıyor. Ancak şu anda çalışmaya ara verdik. Balıkların üreme mevsimi olduğu için temizlik çalışması durdu. Yaklaşık 10 gün sonra yeniden temizlik çalışmaları başlayacak" diye konuştu.

Balıklıgöl'deki balıkların ölüm nedenlerinin parazitler, oksijen yetersizliği ve ani ısı değişikliği olduğunu ifade eden Vali, Balıklıgöl'deki balıkların ani hava değişimlerinde ortama intibak sağlayamadığını söyledi. Sudaki sıcaklığın artması sebebiyle bakterilerinde arttığını bildiren Yavaşcan, su yüzünü kapatan bakteriler yüzünden oksijensiz kalan balıkların ölüm tehlikesiyle yaşadıklarını bunu önlemek için de suya sürekli oksijen verdiklerini açıkladı.

.
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2006 Çarşamba 12:06:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?