30
Nisan
2024
Salı
GÜNCEL

Balıklıgöl temizlendi

Şanlıurfa'nın en önemli tarihi ve turistik mekanlarından biri olan Balıklıgöl, balıkadamlar tarafından temizlendi. Balıklıgöl'den çıkan yaklaşık 10 çuval çöpün arasında yer alan at nalı ve takma diş görenleri şaşırttı.  Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü sualtı ekipleri, bugün sabah saatlerinde Balıklıgöl'de temizlik çalışması yaptı.

3 balıkadamın görev yaptığı temizlik sırasında çıkarılan çöpler görevlileri ve vatandaşları şaşırttı. Çalışmanın ilk gününde balıkadamlar, Balıklıgöl'den yaklaşık 10 çuval çöp çıkardı. Bir balıkadamın göl dibinden çıkardığı at nalı ve takma dişleri görenler şaşkınlık geçirdi. Kablo, plastik şişe, pil, ayakkabı, terlik gibi atıkların çıkarıldığı Balıklıgöl'de temizlik çalışması bir hafta boyunca devam edecek.

Şanlıurfa Emniyet Müdür Yardımcısı Demiray Çavdar, "İlimizin en önemli turizm merkezlerinden olan Balıklıgöl'ü yerli ve yabancı tahminen 1 milyon insan ziyaret ediyor. Geçen yıl valilikçe verilen talimat üzerine geniş çaplı temizlik yapmıştık. Turizm gönüllüsü çocukların ve görevlilerin ikazlarına rağmen gelen misafirler ellerindeki birtakım atık maddeleri göle atıyor. Yapılan temizlikte at nalı, takma diş, plastik şişe, kullanılmış piller, ayakkabı, terlik gibi pislikler bulundu" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2005 Salı 13:06:10
Güncelleme :27 Eylül 2005 Salı 13:43:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?