7
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Basın mensuplarının engellenmesine tepki

Nevruz kutlamaları sonrası yaşanan olayları takip eden basın mensuplarının engellenmesi ve kameralarının kırılması olayına Şanlıurfa Gazeteciler Birliği'nden tepki geldi.

Şanlıurfa Gazeteciler Birliği Başkanı Veysel Polat, 19 Mart 2006 tarihinde yaşanan olayları takip etmeye çalışan basın mensuplarına yapılan müdahalenin talihsiz bir olay olduğunu belirtti. Konuyla ilgili olarak yazılı bir açıklama yapan Başkan Veysel Polat, "Haleplibahçe'de düzenlenen Nevruz etkinliklerinin ardından çıkan olayları takip eden basın mensuplarının çalışmaları, bazı polis memurları tarafından engellenmeye çalışılmıştır. Basına yönelik bu engelleme girişimleri sırasında İHA muhabiri meslektaşlarımız Ferhat Özer ve Ali Leylak'a ait kamera objektifleri, Çevik Kuvvet mensubu bir grup polis tarafından ellerinden alınarak yere atılmış, yerde tekmelenmiş, kullanılamaz hale getirilmiştir. Muhabir arkadaşlarımızın şahsında, demokrasinin en temel kurumu olan, diğer özgürlüklere kaynaklık eden, basın özgürlüğüne yönelik bu talihsiz olayı, Şanlıurfa Gazeteciler Birliği olarak kınıyoruz. Doğrudan haber alma hakkına yönelik bu kaba baskı ve sınırlamayı kabul etmemiz mümkün değildir" dedi.

Benzer olayların bir daha tekrarlanmamasını istediklerini ifade eden Polat, açıklamasında şunları dile getirdi:

"24 saat fedakarca vatandaşımızın güvenliği ve huzuru için yasalar çerçevesinde kamu hizmeti yapan emniyet camiasının saygınlığına gölge düşürecek bu tür olayların bir daha yaşanmamasını diliyoruz. Söz konusu saldırıyı gerçekleştiren şahıslarla ilgili soruşturma açılması, mağdur edilen arkadaşlarımızdan özür dilenmesi ve memurlara basın mensuplarının da kamu hizmeti yaptığı hatırlatılarak, basın çalışanlarına karşı daha saygılı olmaları konusunda uyarılmalarını bekliyoruz. Şanlıurfa'da basın kurumları ve mensuplarıyla ilişkilerindeki nezaket ve duyarlılığıyla örnek yönetici olarak gösterdiğimiz Emniyet İl Müdürü Kutluay Çelik'in şahsında, emniyet teşkilatının bu olaya duyarlılık göstererek en kısa sürede gerekli tedbirleri alacağına inanıyoruz. Şanlıurfa Gazeteciler Birliği olarak bu olayın takipçisi olduğumuzu tüm meslektaşlarımıza ve kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz."

.
Yayın Tarihi : 20 Mart 2006 Pazartesi 19:32:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?