30
Nisan
2024
Salı
GÜNCEL

Bayramlıklar Aşevi'nden

Şanlıurfa'da yaklaşık 12 yıldır hizmetlerini sürdüren Gönüllü Kurullar Aşevi, vatandaşlardan gelen yardımları ihtiyaç sahiplerine dağıtıyor.

Yaklaşan Ramazan bayramı münasebetiyle Gönüllü Kuruluşlar Aşevi'ne zengin vatandaşlar tarafından yapılan bağışlar, yardıma muhtaçların yüzlerini güldürüyor. Aşevi tarafından bin aileye yemek, kuru gıda şeklinde yapılan günlük yardımların yanı sıra 7 bin kişiye yapılan giyecek yardımı minik çocuklar ve ailelerini sevindirdi. Annesi Adile Özgüldü ile birlikte dağıtılan eşyalardan almaya gelen 10 yaşındaki Ali Özgüldü ve 6 yaşındaki Fatma Özgüldü, büyük sevinç yaşadı.

Havaların soğuduğu bu günlerde ayağındaki terlikle gezen Ali Özgüldü, dağıtılan ayakkabıyı alır almaz terliğini çıkararak ayakkabıyı giydi ve yetkililere teşekkür etti. Yardım almaya gelen aile fertleri ise yapılan uygulamadan memnun olduklarını, aldıkları bayramlık hediyelerle çocuklarının yüzlerinin güleceğini belirtti.

Gönüllü Kuruluşlar Aşevi yetkilisi Ali Topal, "Kurulduğu günden beri yardıma muhtaç kardeşlerimize yardım etmek için elimizden geleni yapıyoruz. Yardımı alacak olan vatandaşlarımıza yemek, kuru gıda ve bayramlık kıyafet veriyoruz. Buradan yardım alan kardeşlerimiz ya duldur ya eşi hapistedir ya da birinci derecede sakattır. Biz bunlara gelen yardımları dağıtıyoruz. Yaklaşık bin aileye yardımlarımızı yapıyoruz. Bu bin aile, çocuklarla birlikte 6-7 bin civarında bir nüfusu oluşturuyor. Biz de burada hem yemek hem de ayakkabı, palto, ceket, pardesü gibi giyim eşyaları veriyoruz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2005 Salı 10:35:38
Güncelleme :31 Ekim 2005 Pazartesi 22:06:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?