30
Nisan
2024
Salı
GÜNCEL

Belediye hastane kuracak

Şanlıurfa Belediyesi, fakir ailelere yönelik sosyal hizmet çalışmaları kapsamında bir hastane yapmayı planlıyor. Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, kurulacak hastaneyle sosyal güvencesi olmayan vatandaşların tedavilerine yardımcı olmayı planladıklarını söyledi.

Şanlıurfa Belediyesi tarafından kurulan gıda bankası ile ayda 650 aileye gıda yardımı yaptıklarını, giysi mağazasıyla ailelerin elbise ihtiyaçlarının karşılandığını, eczaneden dağıtılan ilaçlarla da hasta olanların sağlıklarına kavuşmasına yardımcı olduklarını belirten Başkan Fakıbaba, ilde önemli ölçüde eksiği hissedilen belediye hastanesi için girişimlere başladıklarını söyledi.

Belediye hastanesi için yer de belirlendiğini vurgulayan Fakıbaba, "İlimizde çok sayıda fakir insanımız var. Belediye olarak kurduğumuz gıda bankası, giysi mağazasıyla bunların gıda ve giyecek ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Ayrıca eczanemizle de ilaçlar temin ediliyor. Sırada hastane var. Akçakale yolu üzerinde bulunan belediyeye ait sağlık ocağının yeri hastane olabilir. Hastane projesiyle ilgili hazırlıklarımız sürüyor. Hastaneden sonra ayrıca bir de belediye okulu açarak eğitime de katkı sağlamayı planlıyoruz" dedi.

Başkan Fakıbaba, Şanlıurfa'da ihtiyaç sahibi ailelere sadece yardımda bulunmadıklarını, onları iş sahibi yapmak için de mikro kredi uygulamasını başlattıklarını kaydederek, "Şu ana kadar ilimizdeki 45 kadına bin YTL'lik krediler verdik. Bu paraları alan kadınlarımız kısa sürede kendi işlerini kurarak çalışmalara başladı. Şimdi bu konuda başarılı olan kadınlarımız için bir satış mağazası açmayı planlıyoruz. Kısa sürede bu mağazayı da açarak onların pazar problemini de çözeceğiz" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2005 Salı 13:34:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?