7
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Belediye tüm tedbirleri aldı

Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, Kurban Bayramı öncesinde gerekli tüm tedbirlerin alındığını, kurban satış ve kesim merkezlerinin belirlendiğini belirterek, belirlenen merkezlerin dışında satışa ve kesime kesinlikle izin verilmeyeceğini söyledi.

Belediye Başkanlığı, Tarım İl Müdürlüğü ve İl Hıfzısıhha Kurulu bir araya gelerek, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde bayrama yönelik bir dizi önemli kararlar aldı. Yapılan toplantı sonrasında 5 adet kurban satış merkezi belirlenirken, 14 adet de kurban kesim merkezi tespit edildi. Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, belediye olarak Kurban Bayramı öncesinde gerekli tüm tedbirlerin alındığını, kurban satış ve kesim merkezlerinin belirlendiğini, bu merkezlerin dışında satışa ve kesime kesinlikle izin verilmeyeceğini söyledi.

Şanlıurfalılar'ın Kurban Bayramı'nı kutladığını belirten Başkan Fakıbaba, "Belediye olarak bayramı ilimize yakışır bir şekilde geçirmek için elimizden gelen tüm imkanları seferber etmiş bulunmaktayız. Tarım İl Müdürlüğü ve İl Hıfzısıhha Kurulu ile bir araya gelerek bayramı hijyenik bir ortamda geçirmek için kentin muhtelif semtlerinde 5 kurban satış merkezi ve 14 kurban kesim merkezi belirledik. Bu merkezlerin dışında kurban kesim ve satışına asla müsaade etmeyeceğiz. Kurban satış merkezlerine saha düzenlemesi ve mıcır dökümü yaptık" dedi.

Başkan Fakıbaba, konuşmasına şöyle devam etti:

"Çamuru ortadan kaldırarak vatandaşların bu merkezlerde kolay alışveriş yapmaları için gerekli altyapıyı hazırladık. Kesim merkezlerine ise içme ve kullanmaya yönelik su tankları koyduk. Satış ve kesim sırasında veteriner hekim hazır bulunacak. Hekimler kurban edilecek olan hayvanların kontrolünü gerçekleştirecek ve kesime aykırı olanlara müsaade etmeyecek. Ayrıca bayram günü namaz sonrası Temizlik İşleri Müdürlüğü çalışanları vatandaşlara poşet dağıtımı gerçekleştirerek, gerekli ilaçlama işlemlerini yerine getirecek. Vatandaşlar kurban kesim sonrasında kurban atıklarını özel hazırlanan poşetlere koyarak çöpe bırakacak. Açıkta bırakılan atıklara ve merkez dışındaki satış ve kesimlere zabıta ekipleri engel olacak. İnşallah vatandaşlarımız bu şartlara duyarlılık gösterir ve kentimize yakışır bir kurban bayramı icra ederiz."

.
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2006 Salı 10:36:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?