5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Belediyeden ilginç uygulama

Viranşehir Belediyesi zabıta ekipleri esnafın kaldırım ve inşaatların yol işgalini tespit etmek için fotoğraf çekiyor.

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde zabıta ekipleri kaldırım işgalinin önüne geçmek için kaldırım işgali ve yol ihlali yapanları fotoğraflandırdı. Konu ile ilgili Viranşehir Zabıta Müdürü Nesih Kaya "5326 sayılı Kabahatler Kanununun uygulanmasında toplum düzeyini genel ahlak, genel sağlığı çevreyi ve ekonomi düzeyi sağlamak ve oluşturmak için 22.08.2007 tarihinden itibaren ilçemizde başlatılan uygulamada tüm kaldırım işgalini tespit ve görüntü tutanaklarına dayanarak 123 iş yeri hakkında gerekli yasal işlem yapıldı. Bunların çoğunun Kabahatler Kanununu 38/1 maddesi olan kaldırım işgallerini oluşturdu. Bu uygulamada görgü ve görüntü tespit tutanakları düzenlediğini ve buna göre hareket ediyoruz" dedi.

Zabıta Müdürü Kaya, bunu yapmalarındaki amaçlarının kaldırım işgalini görüntüleyip tespit etmek, vatandaşların kaldırımları rahat bir şekilde kullanmalarını sağlamak, görüntü kirliliğini ortadan kaldırıp ilçeye güzel bir görünüm sağlamak olduğunu kaydetti.

İlçenin Eski Urfa Caddesi ve Derik Caddesi üzerinde denetim yapan Zabıta ekipleri kaldırım işgali yapan esnafa 58 YTL para cezası kesti. Ardından İpek Yolu üzerindeki izinsiz asılan afiş ve panoları söktü. Demirci yolu üzerinde bulunan seyyar satıcıların terazilerini aldı ve semt pazarına gitmeleri konusunda uyarılarda bulundu.

Özellikle Eski Urfa caddesinde bulunan zahirecilerin kaldırımları işgal etmesi ve zahireleri dükkanların üstüne asmaları görüntü ve çevre kirliğine neden olup kaldırımların kullanımlarını imkansız hale getirdiğini belirten Zabıta Müdürü Kaya, vatandaşların kurallara uymaları için daha fazla çaba sarf edeceklerini ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2008 Çarşamba 19:16:58
Güncelleme :2 Ocak 2008 Çarşamba 19:17:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?