7
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Çalıntı mal operasyonu

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 2006 yılında yapılan operasyonla, il merkezi ve Ceylanpınar İlçesi'nde çeşitli hırsızlık olaylarına karıştıkları belirlenen toplam 34 şüpheli yakalandı. 1 şüphelinin tutuklandığı operasyonlarla ilgili olarak firarda olan 2 şüphelinin yakalanması için araştırmalar sürüyor. Operasyonlarda ele geçirilen çok sayıda hırsızlık malı, sahiplerine teslim edilmeye başladı.

Şanlıurfa'da meydana gelen ev, işyeri, oto ve otodan hırsızlık olaylarının aydınlatılması için İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri tarafından başlatılan çalışmalarda ilk olarak A.T. isimli şüpheli yakalandı. Şüphelinin yapılan sorgulamasında Direkli İlköğretim Okulu'nda hırsızlık yaptığı öğrenildi. Şüpheli A.T.'nin çeşitli tarihlerde otodan ve işyerinden hırsızlık olaylarına karıştığı belirlendi. Yapılan çalışma sonunda bir işyerinden çalındıkları ortaya çıkan 1 adet diz üstü bilgisayar, 1 adet cep telefonu, 4 adet fotoğraf makinesi, 3 adet oto teybi ele geçirildi. Hırsızlık olayıyla ilgili olarak A.T. ile birlikte bu malları satın aldıkları belirlenen 4 kişi yakalandı.

Şanlıurfa Kapaklı Pasajı'nda faaliyet gösteren bir işyerinde meydana gelen oto teybi hırsızlıklarını da araştıran polis ekipleri, kısa sürede olayın faillerini yakaladı. Yapılan istihbarat çalışmaları sonucu çalıntı oto teyplerinin Hal Kavşağı'nda satıldığının belirlenmesi üzerine düzenlenen operasyonda 4 koli içerisinde 20 adet oto teybi ele geçirildi. Teypleri sattığı belirlenen C.K. ve Y.K isimli şüpheliler yakalandı. Şahısların ifadeleri doğrultusunda hırsızlık olayını gerçekleştirdiği iddia edilen A.A. isimli şahsın yakalanması için çalışmalara başlandı.
Şanlıurfa'da çalıntı otomobil olaylarının faillerini bulmak için sıkı bir çalışma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, yaklaşık 2 ay içerisinde çalındıkları tespit edilen toplam 18 adet otomobil, 4 adet motosiklet ele geçirdi. Araçlardan 9'unun Şanlıurfa, 7'sinin İstanbul, 4'ünün Gaziantep, 2'sinin ise İzmir'den çalındığı saptandı. Çalıntı otolarla ilgili olarak toplam 23 şahıs yakalandı. Adli makamlara sevk edilmiş, 22 şahıs serbest bırakılırken, 1 şahıs ise tutuklanarak cezaevine konuldu. Ele geçirilen araçlardan 12 adeti sahiplerine teslim edilirken, diğer 10 araç ise sahiplerine verilmek üzere Emniyet Müdürlüğü oto parkında muhafaza altına alındı.

Bu arada Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İlçesi'nde polis ekipleri ilginç bir hırsızlık olayını ortaya çıkardı. Edinilen bilgiye göre, ilçeden otomobil çalan şüphelilerin daha sonra bu araçları sahiplerine 1-2 bin YTL karşılığında geri verdikleri belirlendi.

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Ceylanpınar İlçesi'nde meydana gelen oto hırsızlık olaylarını aydınlatılmasına yönelik yapılan çalışmalarda, geçmiş tarihlerde ilçe merkezinden otoları çaldıktan sonra, sahiplerini arayarak araçları bulma vaadiyle 1-2 bin YTL para talep ederek menfaat sağlayan bir suç örgütünün varlığının tespit edildiği bildirildi. Yapılan operasyon sonucu toplam 5 adet oto çaldıktan sonra araç sahiplerini dolandırdıkları iddiasıyla M.A.H., İ.A., M.A.D. ve B.A. isimli şahıslar yakalanarak adli mercilerce çıkarıldı. Yapılan yargılamaları sonunda 4 şüpheli adli kontrol altında tutulmaları şartıyla serbest bırakılırken, olaya karıştığı ortaya çıkan ve firari olan B.D. isimli şüphelinin yakalanması için çalışmalar sürdürülüyor.

.
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2006 Pazar 15:08:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?