30
Nisan
2024
Salı
GÜNCEL

Çiftçiler medya yolu ile eğitilecek

Şanlıurfa'da tarımda yaşanan tarım sorunlarının çözümünde çiftçilerin eğitimi için Tarım İl Müdürlüğü ile basın kuruluşları ortak kampanya yürütecek.

El-Ruha Oteli'nde bulunan ulusal ve yerel medya kuruluşlarının temsilcilerine iftar yemeği veren Tarım İl Müdürü Mehmet Altun, Harran Ovası'ndaki tuzlulaşma ve pamukta yaşanan kirliliği önlemek için Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından eğitim kampanyası organize edileceğini söyledi. Tarım İl Müdürlüğü'nün ilçelerle birlikte 103 ziraat mühendisiyle çiftçileri eğitim için çalıştığını vurgulayan Altun, pamukta kirlenme ve aşırı sulama sonucu yaşanan tuzlaşmayı önlemek için çiftçileri medya yoluyla eğitimini planladıklarını vurguladı.

Bu konuda hazırladıkları projeye bakanlığın onay verdiğini ifade eden Tarım İl Müdürü Altun, "17 Ekim günü Ankara'da yapılacak eğitim çalışmasıyla ilgili toplantı var. Bu toplantı sonucu hazırlanan eğitim materyallerini ilimizdeki yerel gazete, radyo ve televizyonlara ulaştıracağız. Bunlar 8 ile 15 dakikalık programlar olacak. Eğitim çalışmasında ilk olarak temiz pamuk üretimini ele alacağız. 2006 yılında ise aşırı sulamayla ilgili kampanya başlatılacak. Bu iki önemli konuda çiftçimizin eğitimi için basın kuruluşlarının desteğine ihtiyacımız var" dedi.

Tarım İl Müdürlüğü'ne eğitim çalışmasına destek olacaklarına dair mutabakat imzalayan yerel gazete, radyo ve televizyon temsilcileri, Şanlıurfa tarımının gelişmesi için gereken çalışmayı yapacaklarını belirtti.

.
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2005 Salı 12:08:23
Güncelleme :12 Ekim 2005 Çarşamba 10:34:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?