30
Nisan
2024
Salı
GÜNCEL

Çocuk meclisi hayata geçiyor

Şanlıurfa Belediye Başkanlığı, Yerel Gündem 21 Çocuk Meclisi adı altında Şair Nabi Kültür Merkezi'nde bir toplantı düzenledi. Yerel Gündem 21 Çocuk Meclisi için Şair Nabi Kültür Merkezi'ne gelen yaşları 9 ile 14 olan bu çocuklara, burada üyelik forumları dağıtıldı.

Çocuk Meclisi hakkında bir konuşma yapan Sosyal Bilimler Uzmanı ve Belediye Başkan Yardımcısı M. Fevzi Yücetepe, "İlköğretim Okulları, İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, Engelli Derneği bünyesinde yer alan 9-14 yaş gurubu arası 1 erkek ve 1 kız çocuğunun davet edildiği Yerel Gündem 21 Çocuk Meclisi, 21. yüzyıla girerken çocukların demokratik platformda hoşgörü, saygı ve uzlaşmacı bir çerçevede fikir üretmelerini amaçlamaktadır. Çocuklarımızın kendi eylem planlarını oluşturmalarına ve sosyal hayattaki rollerini güçlendirmede daha da etkin bir rol oynayacak olan Yerel Gündem 21 Çocuk Meclisi'nin yanı sıra Yerel Gündem 21 kapsamında ileriki zamanlarda Gençlik Meclisi, Kadın Meclisi ve Kent Konseyi'nin toplanmaları sağlanacaktır" dedi.

Daha sonra söz alan Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba ise "Yerel Gündem 21 amacı çocuklarımızla el elle vererek, onların fikirlerini, düşüncelerini alıp Urfa'nın sorunlarını onların temiz yürekleriyle, bakış açılarıyla çözmeyi amaçlıyoruz. Üyemiz olacak bu çocuklarımızın fikirlerini kararlarını belediye olarak uygulamaya koyacağız. İnsana yönelik olan bu programda gönüllüler ordusuyla birlikte el elle verip daha güzel hizmetleri, projeleri hayatta geçirmeyi amaçlıyoruz. Burada sevgili çocuklarımızı şimdiden kutluyorum" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2005 Cumartesi 13:59:04
Güncelleme :19 Ekim 2005 Çarşamba 14:08:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
orhan IP: 81.213.123.xxx Tarih : 15.10.2005 22:58:04
gayet detaylı bir haber bilginiz için teşekkürler..