7
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

ÇYDD'den kız öğrencilere burs

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Şanlıurfa Şubesi ile Anadolu Hayat Emeklilik Sigortası'nın yapmış olduğu protokolle 17 kız öğrenciye 4 yıl boyunca burs verileceği bildirildi.

Şanlıurfa Ticaret Lisesi'nde eğitim öğretim gören 17 kız öğrenciye burslarını bayram öncesinden vermek için okula gelen ÇYDD Şanlıurfa Şube Başkanı Türkan İnce ile Anadolu Hayat Emeklilik Güneydoğu Bölge Müdürü Ali Alhas, çalışmayla ilgili bilgi verdi.

ÇYDD Şube Başkanı Türkan İnce, "Anadolu Hayat Emeklilik sigortasıyla yapmış olduğumuz bir anlaşmada maddi durumu iyi olmayan kız öğrencilerimize 4 yıl boyunca verilmek üzere yılda 400 YTL burs temin ettik. Bugün bu kız öğrencilerimize burslarını bayram öncesinden vermek için burada bulunuyoruz. Amacımız bölgede kızlarımızın, kadınlarımızın gücünü artırmaktır" dedi.

Anadolu Hayat Emeklilik Güneydoğu Bölge Müdürü Ali Alhas ise, "Türkiye genelinde toplam 200 kişiye, Şanlıurfa'da 17 kız öğrencimize burs verip onların okul bitiminden sonra bu meslekte kendilerine iş sağlayacağız" diye konuştu.

Şanlıurfa Ticaret Lisesi'nde eğitim öğretim gören 17 kız öğrenciye daha sonra burslarının ilk dilimi olan ücretler verildi. Öğrencilere kırtasiye malzemeleri de verildi.

.
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2006 Perşembe 10:26:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?