5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Dağ yamacına 'Apo' yazdılar

Şanlıurfa'da dağ yamacına "Apo" yazıp meşale gibi ateş yakarak yasa dışı terör örgütü PKK'nın propagandasını yaptığı iddia edilen 3 kişi çıkarıldıkları mahkemede tutuklanarak cezaevine götürüldü.

Edinilen bilgiye göre, Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri, Kurban Bayramı'nın üçüncü günü Direkli Mahallesi'ndeki dağ yamacına taşlarla "Apo" yazıp üzerine benzin dökerek meşale gibi ateş yakmak isteyen S.B. (19), N.A. (23) ile O.B.'yi (22) suçüstü yakalayarak gözaltına aldı. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorguları tamamlandıktan sonra yoğun güvenlik önlemleri altında adliyeye getirilen S.B., N.A. ve O.B., savcılıkta sorgulanmalarının ardından tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edildi. 3 kişi çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından "terör örgütü propagandası yapmak, suçu ve suçluyu övmek" suçlarından tutuklanarak cezaevine konuldu.

3 kişinin daha önce de kapatılan DEP'in öldürülen Şanlıurfa İl Başkanı Muhsin Melik'in mezarı başında yapılan anma töreninde PKK lehine slogan attıkları öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2007 Salı 13:06:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
bayık IP: 88.255.22.xxx Tarih : 28.12.2007 22:55:02

cehalet ınsanlara herturlu kotulugu yaptırır umarım kendılerıne ders olur