7
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Diyarbakır olayları protestosu

Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçesi'nde bir grubun Diyarbakır'da yaşanan olaylar nedeniyle yapılan protesto eyleminde bir polis memuru sağ ayağından vuruldu.

Bugün sabah saatlerinde Karacadağ Caddesi Dumlupınar Meydanı'nda toplanan kalabalık bir grup, Diyarbakır'da yaşanan olaylarla ilgili basın açıklaması yaptıktan sonra yürüyüşe geçti. PKK lehine ve hükümet aleyhine sloganlar atan grubun geçtiği güzergahlarda esnaf kepenk kapattı. Grup, eski Derik Caddesi'nden geçerken kimliği belirlenemeyen 1 kişi tarafından havaya silahla bir el ateş edildi. Eylem yapan gruba müdahale eden güvenlik güçlerine molotof kokteyli atıldı. Bu arada olaylar sırasında Yücel Şen isimli polis memuru sağ ayağından silahla vuruldu. Yaralı olarak Viranşehir İlçesi'nden ambulansla Şanlıurfa'ya getirilen polis memuru, Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Polis memurunun sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi. Polis memurunun yaralandığını duyan meslektaşları hastaneye akın etti. Polis memurları, yaralanan arkadaşlarının görüntüsünün alınmasını önlemek için üzerine beyaz bir çarşafla örttü.

Öte yandan, Viranşehir İlçesi'nde olayları durduran polis ekipleri saat 16.00 sıralarında Ceylanpınar İlçesi'nde yaşanacak eylemler için tedbir almaya başladı. Bölgede polis ve jandarma kuvvetleri geniş çaplı tedbirler alıyor.

.
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2006 Pazartesi 16:31:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?