7
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Dönüm 4 ile 6 ytl arasında değişiyor

Şanlıurfa'da hasat mevsiminde çalıştırılacak olan biçer-döverlerin fiyatları belirlendi. Şanlıurfa Ziraat Odası'nda yapılan ve ilçe ziraat oda başkanlarının katıldığı toplantıda, biçer-dövercilere ödenecek fiyatlar görüşüldü. Başkanların aldıkları karara göre 2006 yılında biçer-dövercilere sulu arazide dönümde 6 YTL, kuru arazide ise 4 YTL ödenmesine karar verildi.
 
Akçakale Ziraat Odası Başkanı Halil Tokmak, çiftçilerin toplantıda alınan kararlara uymalarını istedi. Tokmak, hasat döneminde dane kayıplarına da dikkat edilmesini isteyerek, "Biçer-döver kullanıcıları ve çiftçilerimiz, hasatta dane kaybının önlenmesi için gerekli hassasiyeti göstermeleri gerekir. Dane kaybını önlenmesi için gerektiğinde ilçe tarım müdürlükleri ve ziraat odalarından yardım istenebilir. Dane kaybı çok önemlidir. Nihayetinde milli bir servettir. Her çiftçinin buna duyarlılık göstereceğine inanıyoruz" dedi.
.
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2006 Cuma 14:21:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hasan can IP: 85.98.96.xxx Tarih : 21.05.2006 23:34:46
biz biçercilerolarak bu fiyatlardan şikayetciyiz mazsot kalkıyo aynı sekilde parca da aynı parcalar ve mazot 2ye katlıyor fakat dönüm fiyatları ya aynı yerinde sayıyor yada geri gidiyor neden böyle oluyor?