8
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

'E-Belediye Projesi' tanıtıldı

Şanlıurfa Belediye Başkanlığı Bilgi Yönetim Sistem (ŞUKBİS) Müdürlüğü tarafından altyapı çalışmalarının tamamlandığı "E-belediye projesi" tanıtıldı.

Şair Nabi Kültür Merkezi'nde yapılan tanıtım toplantısına, Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Başkanı İsmail Demirkol, Belediye Başkan Vekili Gülender Açanal, ŞUKBİS Proje Koordinatörü Bahaddin Yetkin ile sivil toplum kuruluş temsilcileri katıldı. Projenin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı A.Eşref Fakıbaba, "Bu proje sayesinde belediyemiz, dünya teknolojisine ayak uydurarak, yeni bir yeniliğe adım atmış bulunmaktadır. E-belediyecilik projesiyle vatandaşlarımız işlemlerini kolayca yapacak ve her alanda rahatlığa kavuşacağız. Bu konuda emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

ŞUKBİS Proje Koordinatörü Bilgisayar Mühendisi M. Bahaddin Yetkin, "Türkiye'nin en büyük ve en kapsamlı projesi olan ŞUKBİS Projesi'nin altyapı çalışmaları ve şartnamelerinin hazırlıkları, 2005'in 2. çeyreğinde başlamıştı. 2005 yılının son çeyreğinde ihalesi yapılan ve hukuki süreçleri tamamlanan projenin tam olarak hayata geçirilmesine, bu tanıtımla başlanacak. Tüm bunlarla birlikte bu konuda çalışmalar başlayacak, projenin uygulama süresi içerisinde ilgili kurumlarla fikir ve güç birliği içerisinde olunacak" diye konuştu.

Yetkin, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Belediyeler, yerel hizmet mekanizmaları olarak vatandaşa hizmeti sunan büyük icra makamıdır. Dolayısıyla vatandaşın kentli bilgilerinin tutulduğu ilk halka olması sebebiyle buradaki bilgiler ne kadar güvenli ve kapsamlı ise gelişen dünyayla arasında o kadar kaynak aktarmak veya kadar entegrasyon sağlamak mümkündür. İşte bu yüzden e-devletin en önemli ayağı, e-belediyeciliktir. Bizim kentli bilgilerimiz, eksiksiz olarak veritabanımızda olmalı. Bu şekilde emlak, iskan, imar, mimari, eğitim, sağlık, tapu verileri ve kadastro verileriyle kadar birçok alanda rahatlığa kavuşulacaktır. 12 ay olan bu projeyle kısa sürede netice almaya başlayacağız. Tüm bu süre içersinde başbakanımızın üstün girişimleriyle coğrafi bilgi sistemimizin olmasa olmazı olan bilgi haritası için İller Bankası'ndan 1 milyon YTL değerinde harita hibesi aldık. Bütün bu bilgiler dijital hale getirip, bu projeyi hizmete sunacağız".

.
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2006 Cumartesi 15:47:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?