7
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Eğitim Semineri gerçekleştiriliyor

Emniyet Genel Müdürlüğü ile Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından düzenlenen 'İzleme Birimleri Bölgesel Eğitim Semineri', Şanlıurfa'da başladı. 

El-Ruha Oteli'nde 3 gün sürecek eğitim seminerinin açılış törenine, Emniyet Genel Müdürlüğü üst düzey yetkilileriyle RTÜK yöneticileri ve izleme birimlerinde çalışan memurlar katıldı. 

Eğitim semineri hakkında bilgiler veren Emniyet Genel Müdürlüğü Güvenlik Dairesi Başkan Yardımcısı Ahmet Zeki Gürkan, 2003'ten beri 14 ayrı seminer düzenlendiğini hatırlattı. Türkiye'de yayın yapan radyo ve televizyonların emniyet tarafından oluşturulan izleme birimleri tarafından takip edildiğini bildiren Gürkan, "Türkiye'de sayısal yayına geçilmesiyle bu işin bizden alınması iyi olur. Bu konuda RTÜK'ten talepte bulunacağız. Polis asli işine dönmeli" dedi. Gürkan, izleme birimlerinin takip ettiği yayınlarla ilgili yasaya aykırı bir durum olması halinde konuyu önce RTÜK'e sonra gerekirse Cumhuriyet savcılıklarına aktardıklarını kaydetti. 

RTÜK Eğitim Dairesi Başkanı Ayhan Özçelik ise Türkiye'de bölgesel 250 televizyon ile bin 100 radyo bulunduğunu ifade ederek, toplam bin 350 yayını Emniyet Genel Müdürlüğü ile izlediklerini söyledi. Seminerler sayesinde izleme birimlerinde çalışan personelin bilgilendirildiğini aktaran Özçelik, yeni uygulamalar hakkında da açıklamalar yaptı. 

Açılış konuşmalarından sonra başlayan seminerin ilk gününde; uzman denetçi Yusuf Turan, katılımcılara 'Yayın İlkeleri' konusunda bilgiler verecek. Seminerin öğleden sonraki oturumundaysa; hukuk müşaviri Müjde Avcıoğlu, yayın hukuku ve izleme birimlerinin sorumluluklarını anlatacak. 25 Mayıs Perşembe günü sona erecek olan seminerde, katılımcılara belge de verilecek.
.
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2006 Salı 13:38:03
Güncelleme :23 Mayıs 2006 Salı 15:11:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?