7
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Eksikler için talimat verdi

Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan, eşiyle birlikte Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'ne bağlı yurtları denetledi. Yavaşcan, yurtlarda bulunan çocuklara çikolata ve şeker dağıttı.

Bugün sabah saatlerinde eşi Ayla Yavaşcan ile birlikte ilk denetlemeyi 80. Yıl Zihinsel Engeliler Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ne yapan Vali Yusuf Yavaşcan, daha sonra Sosyal Hizmetleri Esirgeme Kurumu, Sabancı Kız Yetiştirme Yurdu, Gençlik Merkezi ile Toplum Merkezi'ni gezdi. Yurtlardaki çocuklarla yakından ilgilenen Vali Yavaşcan, özellikle yemekhane, çamaşırhane ve yatakhaneleri gezdi. Vali Yavaşcan, gördüğü eksiklikleri tamamlanması için yetkililere gerekli talimatlar verdi.

Sokakta boyacılık yapan Ali ile Kasım Karakeçili isimli çocuklara yakından ilgilenen Vali Yavaşcan, bu çocukların okula kazandırılması için talimat verdi. Yurt denetimleriyle ilgili bir açıklamada bulunan Vali Yavaşcan, "Sosyal Hizmetleri bünyesindeki kurumları gezdik. Buradaki özürlü çocuklar ile kız çocukları gördük. Görüldüğü üzere tertemiz pırıl pırıl bir yerde kalıyorlar. Çocuklarımızın mutlu olduklarını gördük. Bu durum beni de oldukça mutlu etti. Bundan sonra eşimle birlikte daha çok ziyarette bulunacağız. Bu konuda eşim oldukça fazla ilgili. Burada çok eksiklikler olabilir, özellikle personel sıkıntı var. Zihinsel özürlüler okuluna bir tane fizyoterapist eksiği var. Bunu temin etmeye çalışacağız. Yetiştirme Yurdu'nda ise öğretmen eksikliği var. Bu konular giderilecek sorundur. Geniş düşünülürse, ciddi bir eksikliğimiz yok. Kiralama yöntemiyle ek merkezler oluşturulacak. Urfalı çocuklarımızı topluma kazandıracağız bu konuda elimizden ne gelirse sarf edeceğiz.Devletin şefkatli kolları her zaman açıktır" diye konuştu.

Vali Yavaşcan, daha sonra yoksul vatandaşlara yemek dağıtımı yerinde görerek programına son verdi.

.
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2006 Cuma 14:09:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?