7
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Fakıbaba büyük düşünüyor

Şanlıurfa Belediye Başkanı olan Ahmet Eşref Fakıbaba, 22 ay içerisinde büyük hizmetler yaptıklarını söyledi.

Şanlıurfa El Ruha Oteli'nde sivil toplum kuruluşları ve Şanlıurfalı iş adamlarıyla bir araya gelen Başkan Fakıbaba, acil olarak Şanlıurfa'da istihdam ve konut sorunun olduğunu belirterek, "Özel sektör olmadan bir şehir olmaz ve kalkınamaz. Bu toplantının asıl amacı, özel sektördeki işadamlarımızı bu şehrimize nasıl kazandırabiliriz düşüncesidir. Daha önce belediyeden maaş alamayan personel, şimdi her ay maaşlarını alıyor" dedi.

Belediye olarak yeni bir uygulamaya girdiklerini ifade eden Fakıbaba, "Yap-işlet-devret projeleriyle birçok yenilik şehrimize getireceğiz. Bu projelerimiz için işadamlarımız ve özel sektör temsilcileri bizden danışmanlık isteyebilir. Hep birlikte beyin jimlastiği yaparak, kentin başlıca sorunları olan istihdam, konut, otopark, hayvancılık, sanayi ve turizm alanındaki eksiklerini elbirliğiyle giderebiliriz. Şanlıurfa hassas bir dönemeçten geçiyor. Bizim bu kararlı çalışmamızı takdir edenler olduğu gibi önünü kesmek isteyen bazı güçler, gruplar var. Bu konuda kaybedecek hiç zamanımız yok. Ne kadar engel olurlarsa olsunlar biz yolumuza devam edeceğiz" dedi.

Öte yandan, toplantında söz alan sivil toplum kuruluş temsilcileri ve iş adamları, bölgede arazi bulmakta çok güçlük çektiklerini, herkesin konutlara yatırım yapması yüzünden sanayide oldukça geride kaldıklarını söyledi.

.
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2006 Perşembe 12:51:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?