5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

'Fırtına 04' zanlıları mahkemede

Şanlıurfa ve Diyarbakır'da Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) ile Botaş'a ait borulardan ham petrol çaldığı iddiasıyla yakalanarak gözaltına alınan 5 kişi adliyeye çıkarıldı.

Şanlıurfa'da C.K.,M.A. ve Ş.A. ile Mardin'de yakalanarak Şanlıurfa'ya getirilen S.E. ve A.E., Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı'ndaki sorgularının ardından bugün adliyeye çıkarıldı. Yoğun güvenlik çemberi arasında mahkum girişinden içeriye alınan 5 kişi, hakim karşısına çıkartıldı. Yakalanan 5 kişinin kullandıkları suç aletleri de askerler tarafından adliyeye getirildi. İçeri alınan şahısların hakim karşısındaki sorguları devam ederken, şahısların petrol ve uyuşturucu madde hırsızlığından sabıkalı olduğu öğrenildi.

Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, yaptıkları istihbari çalışmalar sonucunda Şanlıurfa merkez, Hilvan, Siverek ilçeleri ile Diyarbakır'da TPAO ile Botaş'a ait yer altından giden borulardan 8 defa ham petrol çaldıkları öne sürülen C.K.,M.A. ve Ş.A.'yı Şanlıurfa'da; S.E. ile A.E.'yi ise Mardin'de eş zamanlı olarak düzenlenen "Fırtına 04" adlı operasyonla yakalamıştı. Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler, yakalanan çete üyelerinin ev ve iş yerlerinde yaptıkları aramada 1 adet otomobil, 1 adet 7.65 çapında tabanca, bu tabancaya ait 1 adet şarjör, 47 adet mermi, gece görüş dürbünü, 10 adet cep telefonu, 10 adet sim kartı, 1 adet kaynak makinesi, 1 adet jeneratör, 6 adet vana, 1 adet boru düzeneği, 2 adet boru anahtarı, 3 adet burgu aleti ile 13 adet muhtelif tesisat malzemesi ele geçirmişti. Jandarma, çete üyelerinin ham petrolü depolamak amacıyla kullandıkları öne sürülen Şanlıurfa-Gaziantep karayolunun 14. kilometresindeki lisansı ve
faaliyeti olmayan bir akaryakıt istasyonunda yaptığı arama sonucu, yer altına gömülü akaryakıt tankının içerisinde 200 litre ham petrol ile ham petrolü araçlara yüklemekte kullanılan sayaç ile seyyar pompa düzeneğine de el koymuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2007 Perşembe 17:31:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?