7
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Haleplibahçe Projesi'nin altyapı ihalesi yapıldı

Şanlıurfa'da büyük tartışmalara yol açan Haleplibahçe Temalı Park Projesi'nin alt yapı uygulamalarının ihalesi yapıldı. 1 milyon 25 bin YTL'ye İmsa-Bucaklar İnşaat Limitet Şirketi'nin ihalesini aldığı projenin 180 günde tamamlanması planlanıyor.

Şanlıurfa Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıllarda hazırlanan ve 14 Mayıs 2005 tarihinde temeline ilk harcını Başbakan Erdoğan'nın koyduğu Haliplebahçe Temalı Park Projesi'nde uzun bekleyişten sonra gelişme yaşandı. Su, gölge ve yeşil kompozisyonunu içeren peyzaj ağırlıklı olarak Mimar Mehmet Alper tarafından yeniden hazırlanan ve Diyarbakır Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından da 16 Şubat 2006 tarihinde onaylanan Halepli Bahçe Temalı Park Projesi'nin altyapı ihalesi yapıldı.

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan, Halepli Bahçe Temalı Park Projesi'nin altyapı uygulamaları ihalesinin 10 Nisan 2006 tarihinde Şanlıurfa Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nce yapıldığını bildirdi. Projenin pazarlık sonucu 1 milyon 600 bin YTL üzerinden yüzde 36'lık kırımla 1 milyon 25 bin YTL'ye İmsa-Bucaklar İnşaat Limitet Şirketi'ne ihale edildiğini ifade eden Vali Yavaşcan, altyapı uygulamalarının en geç 180 günde tamamlanacağını, bu arada önümüzdeki günlerde üst yapı projelerinin de ihale edileceğini söyledi. Halepli Bahçe Temalı Park Üst Yapı Projesi, Turizm Ofisi, Turizm Polisi Ofisi, Park Yönetim Ofisi, Kafeterya, Hat Sanatları Müzesi, Urfa Edebiyat Müzesi, Peygamber Tabletleri, Halovizyon Bölümü, Samara Kulesi ve Mevlevihane, Yeme İçme Üniteleri, amfi tiyatro, konferans salonu, spor salonu ve spor sahaları, alış veriş ve Yeme İçme Amaçlı Ünitesi, şelale, göletler, gezi ve dinlenme parkından oluşuyor.

İlk olarak 2001 yılında hazırlanan ancak dönemin Belediye Başkanı Ahmet Bahçivan ile meclis üyelerinin karşı çıkmaları sonucu yapımı gerçekleşmeyen Haleplibahçe Temalı Park Projesi'nde büyük tartışmalar yaşanmıştı. Şanlıurfa'ya kilise ve havra yapılacak iddiasıyla tepki gösterilen proje, revize edildikten sonra önceki yıl yeniden uygulamaya konulmuş 14 Mayıs 2005 tarihinde ise Başbakan Erdoğan Şanlıurfa gezisi sırasında temeline ilk harcı koymuştu.

.
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2006 Cuma 13:15:32
Güncelleme :14 Nisan 2006 Cuma 13:40:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?