7
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Hıfzısıhha Kurulu'nun kararları

Şanlıurfa'da çevre sorunlarını ele alan Hıfzısıhha Kurulu, öğrenci sağlığının korunması için okul çevrelerinde bali, tutkal gibi alışkanlık yapacak malzemelerin satışını yasakladı. Kurul, derelerin ilaçlanmasına ve il merkezindeki cadde ve sokakların süpürülmesine karar verdi.

Vali Yardımcısı Cevdet Ertürkmen başkanlığında toplanan Hıfzısıhha Kurulu, öğrenci sağlığını korumak için ve havaların ısınmasıyla Şanlıurfa'da yaşanacak çevre sağlığını etkileyecek konuları ele aldı. Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, "Öğrenci sağlığının korunmasına yönelik olarak; özellikle okul çevrelerinde, faaliyet gösteren bakkal, market, kırtasiyeci ve seyyar satıcılarda madde bağımlılığı yapan bali, tutkal, daktilo silici, naftalin, sprey boya gibi maddelerin satışının önlenerek gereğinin Emniyet Müdürlüğü ilgili birimleri tarafından yerine getirilmesine, yasağa uymayanlar hakkında, emniyet güçlerince 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 194. maddesi uygulanarak adli işlem yapılmasına karar verdi" denildi.

DERELER İLAÇLANACAK

Hıfzısıhha kurulu havaların ısınmasıyla birlikte halk ve çevre sağlığı konusunda yaşanacak olumsuzluklara karşı alınacak tedbirleri de görüştü. Şanlıurfa'da çevre ve halk sağlığı konusunda şu tedbirler alınacak:

"Halk sağlığının korunması açısından, açıkta akan, Kara koyun, Cavsak ve Sırrın Dereler'in içinde bulunan taş, poşet ve evsel atıkların temizlenerek bu derelere atık su bırakılmasına müsaade edilmemesi, ayrıca 15 günde bir insektisitlerle ilaçlanmasının sağlanarak gereğinin Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğünce gerçekleştirilmesine,

Cadde ve sokakların insan sağlığına zarar vermemesi için, temizlenecek bölgenin sulandıktan sonra süpürülmesine, gereğinin Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğünce gerçekleştirilmesine,
İl merkezi kanalizasyon arıtma tesisinin, aktif olarak faaliyete geçmesi için gerekli rehabilitasyon hizmetlerinin bir an önce tamamlanarak gereğinin yapılmasına karar verildi".

.
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2006 Pazartesi 20:08:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?