30
Nisan
2024
Salı
GÜNCEL

İdareciler motive edildi

Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okul idarecilerine motivasyon semineri verildi.

Şanlıurfa Devlet Su İşleri 15 Bölge Müdürlüğü konferans salonunda yapılan semire konuşmacı olarak katılan Hacatepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nden emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Aytaç Açıkalın, öğretmenleri hem motive etti hem de iyi bir yönetici olmanın inceliklerini anlattı.

İyi bir yönetici olma sıfatını çeşitli örneklerle öğretmenlere anlatan Prof. Dr. Aytaç Açıklan, "Her başarının altında insan öğesi vardır. Kurumlardaki 'imkansız' kelimesini kaldırın. İmkansız yerine 'düşünmek' kelimesini kullanmak da olur. Çok kritik bir bölgede çalışıyorsunuz. Geçen yıl Şanlıurfa'da Liselere Geçiş Sınavı'nda (LGS) birincilik aldınız. Buna kimse aldanmasın, o bir tesadüftü. Arka planınız çürüktür. İnsanlar yeni şeylerden bahsetmeli. 'Türk'üm doğruyum, çalışkanım'. Bu kelimeyi neden koroyla söylemiyoruz. Ama söylenmiyor çünkü birileri, 'Düzen bozuluyor, olmaz' diyor. İyi bir yönetici, iyi düşünendir" dedi.

Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Küçük de, amaçlarının 24 Kasım Öğretmen Günü dolayısıyla merkezde görevli okul müdürleri ve müdür yardımcılarına yöneticilerin kendini geliştirmesinin anlatıldığını söyledi.

.
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2005 Salı 14:03:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?