5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

İş makineleri çürümeye terk edildi

GAP'ın devreye girmesi ile birlikte sulu tarıma açılan Harran Ovası'nda bilinçsiz sulamadan dolayı çoraklaşan arazilerde 2005'te başlatılan drenaj çalışmaları, ödenek yetersizliği nedeniyle yaklaşık bir buçuk yıldır sürdürülemiyor.

Bilinçsiz sulamanın getirdiği tuzlanma nedeniyle çoraklaşmanın yoğun olarak görüldüğü Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesine bağlı Aşağı Arıcan, Aşağı Deren ve Güneren köylerindeki arazilerin tekrar tarıma kazandırılması için 2005 yılında başlatılan çalışmalar, ödeneğe takıldı. 2006 yılının Haziran ayında ödeneğin kesilmesinin ardından 3 köydeki drenaj çalışmalarına ara verildi. Çalışmalarda kullanılan iş makineleri ise Aşağı Deren köyünde bırakıldı. Aradan bir buçuk yıl geçmesine rağmen ödenek gelmediği için bölgede drenaj çalışmalarına başlanamadı.

Aşağı Deren köyünde yaşayan Musfata Yeşilot, "2005 yılında köyümüz ile birlikte komşu köylerde de drenaj çalışmalarına başlandı. 2006 yılının Haziran ayında çalışmalara ara verildi. Ben de işçi olarak bir süre çalıştım. Çalışmalara ara verildiğinden bu yana iş makineleri köyümüzde duruyor. Koskoca iş makineleri çürümeye terk edilmiş durumda" iddiasında bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2008 Çarşamba 11:05:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?