7
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

İştahsızlık şikayeti kanser çıktı

Şanlıurfa'da kilo kaybı şikayetiyle Harran Üniversitesi (HÜ) Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'ne müracaat eden bir kişi, yemek borusu kanseri olduğunu, midesi ve yemek borusunda 10 santimetrelik kist bulunduğunu öğrendi.

Şanlıurfalı Mehmet Ali Zıt (36), aşırı kilo kaybı şikayetiyle önce Balıklıgöl Devlet Hastanesi'ne müracaat etti. Yemek borusunda tıkanıklık belirlendiği için HÜ Tıp Fakültesi'ne sevk edilen Mehmet Ali Zıt'ın burada yapılan muayenesinde, yemek borusu ve midesinde kist tespit edildi. HÜ Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Uzunköy, durumun aciliyetini hasta yakınlarına anlatarak, ameliyata karar verdiklerini kaydetti.

Doç. Dr. Ali Uzunköy başkanlığında 5 kişilik bir ekiple ameliyata alınan Mehmet Ali Zıt'ın yemek borusunun yarısını ve midesinin tamamını kapsayan 10 santimlik kist tabakası başarılı bir operasyonla alındı. Ameliyat sonrası bilgi veren Doç. Dr. Ali Uzunköy, hastayı, tıpta ender görülen bir hastalık olan yemek borusu kanserinden kurtarmak için ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını ifade ederek, ''Çok riskli bir ameliyattı, ancak hastanın sağlığı için denemeye karar verdik. 5 kişilik bir ekiple yaklaşık 4 saat süren ameliyatla, yemek borusunun yarısını ve midenin tamamını kaplayan 10 santimlik kist tabakası alındı. Ayrıca midesini devre dışı bıraktığımız hastanın, bağırsaklarıyla yemek borusu arasında depolama faaliyeti için yeni bir yol açtık. Şu anda genel durumu iyi olan hastayı, 1 hafta içerisinde taburcu etmeyi planlıyoruz" dedi.

Doç. Dr. Uzunköy, taburcu olduktan sonra kemoterapiye devam edecek olan hastanın, artık daha rahat yemek yiyebileceğini kaydetti.

.
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2006 Çarşamba 17:09:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?