7
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Kaçaklar yüzünden kesinti yapılıyor

Şanlıurfa'da son günlerde meydana gelen elektrik kesintilerinin kayıp ve kaçaklardan kaynaklandığı belirtildi.

TEDAŞ İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Şanlıurfa genelinde 3 bin 448 adet trafo bulunduğu, yaklaşık 300 bin aboneye enerji dağıtım hizmeti verildiği belirtilerek, "İlkbahar, yaz ve sonbahar mevsimlerinde sık sık yaşanmayan elektrik kesintilerinden anlaşılacağı üzere, trafo sayısı ve elektrik şebekeleri yeterlidir.

Maalesef kış mevsiminde halkımızın yoğun bir şekilde ısınma amaçlı kullanıldığı elektrik ısıtıcılarının devreye girmesiyle, bazı trafo bölgelerinde hizmetlerimizin aksadığı görülmektedir. Kış mevsiminde yaşanan aşırı enerji tüketimi, mevcut elektrik şebekelerinin zarar görmesine, kaliteli enerji sunabilme özelliği kaybetmesine, dolayısıyla sık sık elektrik kesintilerine neden olmaktadır. İl genelinde kayıp kaçak elektrik kullanımı yüzde 60 oranındadır. Yani TEİAŞ'tan satın aldığımız yıllık 3.8 milyar kwh enerjinin yaklaşık 2.3 milyar kwh'i kayıp ve kaçaktır" denildi.

Kayıp ve kaçakların önüne geçilmesi amacıyla ekiplerin çalışmalarının devam ettiği kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Rakamlardan da anlaşılacağı üzere kayıp kaçak kullanımı gayet yaygındır. Elektrik kesintilerini gidermek için arıza ekiplerimiz, yoğun bir şekilde çalışmakta olup, aşırı enerji tüketiminin temelinde yatan kaçak elektrik kullanımına engel olabilmek için kaçakla mücadele ekiplerimiz de azami gayret göstermektedirler.

Kaçak elektrik kullanımını engelleme çalışmalarımız yetersiz kaldığından Genel Müdürlüğümüzce kaçak elektrik kullanımının önüne geçmek ve tahsilatın arttırılması amaçlı yapılan ihale sonuçlanmak üzeredir. Söz konusu ihale sonuçlandığında ilimizde tahakkuk-tahsilat ve kaçak mücadelesi özel şirket tarafından yapılmaya başlanacaktır. Hem elektrik arıza ekiplerimizin kesintilere zamanında müdahale etmesi hem de özel şirketin kaçak elektrik kullanımına engel olma çalışmalarını etkin bir biçimde yürütmesi, ilimiz genelinde halkımıza sağlıklı ve kesintisiz enerji sunmamızı sağlayacaktır. Halkımıza kaliteli enerji sunma çalışmalarına büyük bir gayretle devam edilmekte olup, meydana gelen kesintilerin bir kısmına zamanında yapılamayan müdahaleler nedeniyle vatandaşlarımızdan özür dileriz."

.
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2006 Salı 17:08:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?