4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Kaçan kurbanlıkları polis yakaladı

Şanlıurfa'da meydana gelen trafik kazası sonrasında kamyonetten kaçan kurbanlık boğaları polis yakaladı. Kazada 1 büyükbaş hayvan telef olurken, kamyonet altında kalan 2 boğa çekici yardımıyla kurtarıldı.

Edinilen bilgiye göre kaza, Akçakale karayolu Harran Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi karşısında meydana geldi. Sürücüsü tespit edilemeyen, kurbanlık büyükbaş hayvan yüklü 34 TC 4131 plakalı kamyonet, Akçakale istikametine giderken arka lastiğinin patlaması sonucu takla attı. Kazada 1 büyükbaş hayvan olay yerinde telef olurken, 3'ü kaçtı, 2'si de kamyonetin kasasının altında kaldı.

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube ekipleri kısa sürede olay yerine giderken, Eyyübiye Polis Merkezi'nin devriye gezen ekipleri ise kaçan büyükbaş hayvanları yakaladı. Yakalanan 3 büyükbaş hayvan daha sonra polis aracı yardımıyla çıkmaz bir sokakta bekletilmeye başlandı. Bu arada kaza sonrası kamyonetin kasasının altında kalan 2 büyükbaş hayvan, olay yerine çağrılan çekicinin yardımıyla kurtarıldı.

Öte yandan, kaza sonrası boğanın öldüğünü görünce gözyaşlarını tutamayan hayvan sahibinin küçük kızını polisler teselli etti. Olayın görgü tanığı olan bir vatandaş ise kamyonetin arka lastiğinin patladığını ve kamyonet içerisinde bulunan büyükbaş hayvanların kaçtığını söyledi.

Kaza sonrası kayıplara karışan ve yaralandığı ileri sürülen kamyonet sürücüsünün arandığı bildirildi. Kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2007 Pazartesi 17:52:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?