30
Nisan
2024
Salı
GÜNCEL

Kilime AB desteği

Avrupa Birliği'nin (AB) GAP Kültürel Mirası Koruma ve Geliştirme Projesi kapsamında, Şanlıurfa Valiliği ile Şanlıurfa Kültür, Sanat ve Araştırma Vakfı'nın (ŞURKAV) hazırladığı kilim desenlerini koruma çalışması için 216 Euro'luk destek sağlandı.

Şanlıurfa Geleneksel Yöre Kilim Desen ve Çeşitlerinin Tespiti ve Üretimi Projesi'nin başlaması münasebetiyle halı atölyesinde tören düzenlendi. Vali Şemsettin Uzun, Vali Yardımcısı Bülent Karacan, GAP Kültürel Mirası Koruma ve Geliştirme Proje Direktörü Michael Jay ve kilim yapımında çalışacak bayanların katıldığı törende atölyelerde kilimlere ilk ilmikler atıldı. Çalışma hakkında bilgi veren Vali Yardımcısı Bülent Karacan, "AB ile yapılan anlaşma gereği Şanlıurfa'daki çalışmamız 18 ay sürecek. Bu süre içerisinde 30 kişilik gruplarla toplam 90 bayanı eğiteceğiz. Buraya gelecek bayanlara da 100-150 YTL ile satılacak kilimlerden pay vereceğiz" dedi.

Törene katılan GAP Kültürel Mirası Koruma ve Geliştirme Proje Direktörü Michael Jay, çalışmanın bölgede ilk olduğunu ve yakında başlayacak projelere de model oluşturacağını söyledi. Kilim dokuma atölyesini gezen Vali Şemsettin Uzun ile Michael Jay, tezgahlara oturarak, kızlarla birlikte kilimlere ilk ilmekleri attı.

.
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2005 Salı 14:22:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?