8
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Kızlar okullarına döndü

Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Küçük, "Haydi Kızlar Okula" kampanyası çalışmalarıyla 25 bin 511 kız çocuğunu okula kazandırdıklarını söyledi.

BM Çocuklara Yardım Fonu (UNİCEF) ile birlikte Türkiye'nin 33 ilinde yürütülen kampanyada 70 bin çocuk okula kazandırıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Küçük, oluşturulan ekiple kampanya kapsamında toplumun tüm kesimlerini ziyaret ettiklerini ve köyleri tek tek dolaştıklarını söyledi.

Şanlıurfa'da 30 binden fazla çocuğun okula gidemediğini tespit ettiklerini belirten Mehmet Küçük, "7 yaş ve üstünde kaç çocuğun okula gidemediğini belirledik. Köylerde toplantılar yaptık. Herkes bize yardımcı oldu. Çeşitli meslek grupları, öğretmenler ve okul müdürleriyle birlikte kampanyanın önemini anlattık.

Şanlıurfa'da 25 bin 511 kız çocuğunu okula kazandırdık. Geçen yıl 6 bin 301 kız öğrenci 8. sınıftan mezun oldu. Okula kazandırılan kız öğrencilerin yüzde 20'si, 7 yaşından büyük. Yani Şanlıurfa'da 5 binin üzerinde 7 yaşından büyük kız çocuğunu okula kazandırdık. En çok da Harran İlçesi'nde kızlar okula gidemiyordu.

Şimdi Harran'da okula gitmeyen kız hemen hemen kalmadı. Aileleri ikna etmeye çalıştık. Uzun bir uğraş sonunda başardık. 2006-2007 eğitim öğretim yılında hedefimiz 30 bin kız öğrenciyi okula kazandırmaktır" dedi.

Özellikle kız çocuklarının yeniden okula kazandırılmasına önem verdiklerini, büyük bir azimle sürdürdükleri kampanyayı 2006-2007 eğitim öğretim yılında da uygulayacaklarını kaydeden Milli Eğitim Müdürü Mehmet Küçük, kız öğrencilerin okula devam etmeleri için maddi durumu yerinde olmayan ailelere para yardımı da yapıldığını dile getirdi.

.
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2006 Salı 10:22:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?