30
Nisan
2024
Salı
GÜNCEL

Korsanlara geçit yok

Şanlıurfalı ünlü türkücü İbrahim Tatlıses'in memleketi Şanlıurfa'da yapılan operasyonda çok sayıda korsan CD ele geçirildi.

İbrahim Tatlıses'in özel bir TV kanalında "Biz emek veriyoruz, korsancılar emeğimizi çalıyor" açıklamasının ardından, sanatçılar birlik ve beraberliklerini göstermek amacıyla korsancılara savaş açmak için Meclis'te siyasilerle görüşmüştü. Sanatçıların girişimlerinin ardından hükümet, Türkiye'nin dört bir yanında korsan CD'lere yönelik çalışma başlattı.

Korsana savaşın startını veren İbrahim Tatlıses'e, memleketi Şanlıurfa'dan üst üste yapılan operasyonlarla destek verildi. Geçtiğimiz hafta belediye ile emniyetin ortak operasyonun ardından, Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri geniş çaplı bir korsan CD denetimleri gerçekleştirdi. Savcılık izni alınarak yapılan aramalarda toplam 6 bin 640 adet korsan CD, 930 adet CD kapakçığı ve CD'lerin kopyalandığı 4 adet bilgisayar ele geçirildi. Şanlıurfa Güvenlik Şube yetkilileri, korsan CD operasyonunun devam edeceğini ve Şanlıurfa'da yapılan iki ayrı operasyonda toplam 4 adet bilgisayar kasası, 6 bin 640 adet korsan ve bandrolsüz CD ile 930 adet CD kapakçığı ele geçirildiğini belirtti.

.
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2005 Cuma 10:36:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?