8
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Köylülerin arazi talebi

Şanlıurfa Suruç İlçesi sınır köylerinde ikamet eden köylüler, temizlenecek mayınlı arazilerden kendilerine de verilmesini istiyor.

Mürşitpınar sınırında bulunan Yolaklı köyü sakinlerinden Mehmet Yılmaz (66), devletlerarası yapılan anlaşmayla çizilen sınırlara mayın döşemesiyle birlikte kendilerine ait arazilerin mayınlı alanlar içerisinde kaldığını söyledi. Yılmaz, daha önce tarımla uğraşarak geçimini kazanan köylülerin, arazilerinin mayınlı saha olarak döşenmesi sebebiyle ekonomik olarak zor durumda kaldıklarını söyledi.

Geçmiş yıllarda geçimini kaçakçılık yaparak sağladığını belirten Mehmet Yılmaz, "Araziler mayınlanınca tarımla uğraşan köylüler kaçakçılık yapmaya başladı. Bu mayınlı arazilerden geçerken birçok insan hayatını veya organlarını kaybetti. Köylülerden bir çoğu mayına basarak ayaklarını kaybetmiştir. Gündemde olan mayınlı arazilerin temizlenmesi ve mayınlı arazilerin organik tarıma dönüştürülmesinde öncelikli olarak işletme haklarının kendilerine verilmesini istiyoruz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2006 Pazartesi 13:33:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?