7
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Kuş gribi çerçileri de vurdu

Şanlıurfa'da köyleri atla gezerek vatandaşların alışveriş ihtiyaçlarını karşılayan çerçiciler de, kuş gribinden olumsuz yönde etkilendi. Çerçiler, tavuk ve yumurta takasını durdurdu.

Geçimini çerçilik yaparak sağlayan vatandaşlar, köy köy dolaşarak eşya sattıklarını söyledi. Babadan kalma işi sürdürdüklerini ve kentlerdeki market ve bakkallarda satılan birçok ürünü köylünün ayağına kadar götürdüklerini belirten çerçiler, "Tabak, çanak, deterjan ve bazen de kozmetik ürünleri verip, köylü de ne varsa onu alıyoruz. Eskiden tavuk, kaz ve yumurta alırdık; ama şimdi bunu yapmıyoruz, sebebi malum, kuş gribi var. Onların yerine pamuk, arpa, buğday ve mercimek gibi ürünlerle takas yapıyoruz. Köylüde nakit bulunmadığı için yerine ürün alıyoruz. Kimileri de borcunu hasat zamanı gelince ödeyebiliyor. Kuş gribi en çok bizi etkiledi" dedi.

Günde ortalama 30-40 kilometrelik alanda 5-6 köy gezdiğini ifade eden çerçiciler, "Bayanlara en fazla ruj, parfüm gibi malzemeler veriyoruz. Onlardan da buğday, arpa ve pamuk alıyoruz" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2006 Cuma 13:05:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?