7
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Kuş gribi şarkı oldu

Şanlıurfalı sanatçı Orhan Bozkur, 4 kişinin ölümüne neden olan kuş gribi için beste yaptı.

Şanlıurfa'da küçük yaşlardan buyana müzikle uğraşan ve bölgede ikinci İbrahim Tatlıses olarak ünlenen Orhan Bozkurt, yaklaşık 2 yıldır kaset çalışmasını sürdürüyor. Orhan Bozkurt, birçok ünlü sanatçıya beste veren Nevzat Tatlıdil'le birlikte stüdyoda kaset çalışmalarına hız verdi.

Kuşların türkülere, sevdalara konu olduğunu hatta geçmişte haberleşme amacıyla mektup taşıyan bu haberci kuşların, bu amansız hastalık yüzünden çuvallar içersinde ateşe atılıp yakılmasına, diri diri gömülmesine tahammül edemediğini belirten Orhan Bozkurt, "Amacım insanların bu hayvanlara karşı daha duyarlı davranmasını öğretmektir. Bu amaçla çıkaracağım kasetimde kuşlar üzerine birkaç parçaya yer verdim. Bu kuş gribi belasının biran önce ortadan kalkmasını istiyorum" diye konuştu.

Eline aldığı bağlamasıyla stüdyoda saatlerce çalışma yapan Bozkurt, bunca emeğine karşı kaset dağıtımını yapacak bir firma bulamadığı için oldukça üzüldüğünü söyledi. Türkiye'nin üzerine bir kara bulut gibi çöken bu kuş gribi bestesini Bozkurt, şu mısralarla dille getirdi:
"Kuş gribi kuş gribi. Sefil ettin şu garibi. Sebep nedir belli değil. Haktan gelen bela gibi. Kimin suçu belli değil. Haktan gelen ceza gibi. Hiçbir canlı yakılmasın. Ateşlere atılmasın. Boşa çare sorulmasın. Çare bizde saklı gibi. Boşa ilaç sorulmasın. Derman bizde saklı gibi. Kuş gribi kuş gribi".

.
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2006 Pazartesi 11:44:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?