7
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Lokantalar piliç pişirmiyor

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker'in Şanlıurfa'da kuş gribi vakasına rastlandığı yönünde açıklama yapmasının ardından kentteki kimi lokantalar mönüsünden tavuk çeşitlerini kaldırdı. Lokanta girişine de "Kuş gribi salgınından dolayı mönümüzdeki tavuk çeşitleri kaldırılmıştır" tabelası konularak müşterilere duyuruldu.

Şanlıurfa'da Yıldız Meydanında tarihi bir Urfa evinde işletmecilik yapan Mehmet İnal, kuş gribi salgınının ardından müşterilerinin ve halk sağlığını düşündükleri için mönülerinden tavuk çeşitlerini kaldırdıklarını söyledi. Dedikoduların ve spekülasyonların sona ereceği güne kadar yasağın devam edeceğini hatırlatan İnal, tavuğu mönüden kaldırmalarından müşterilerini de memnun olduğunu vurguladı.


KUŞ GRİBİNİN GÖRÜLDÜĞÜ HİLVAN'DA BAYRAM İZİNLERİ KALDIRILDI


Bu arada Şanlıurfa İl Hıfzısıhha Kurulu toplanarak, kente kanatlı hayvan giriş ve çıkışlarının yasaklanması yönünde karar aldı. Hilvan ilçesinde Üçüzler köyünde hastalığı ile ilgili Hilvan Kaymakamı Coşkun Açık İlçe Tarım Müdürlüğü binasında kriz masası kurdu. Açık, yaptığı yazılı açıklamada, İlçe Tarım Müdürlüğü, İlçe Sağlık Grup Başkanlığı, İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Belediye çalışanları için izinlerin bayram tatili süresince kaldırıldığını çalışmaların devam edeceği duyurdu.

Ayrıca Hilvan İlçesi Üçüzler köyü merkez kabul edilerek 3 kilometrelik alan karantina bölgesi 10 kilometrelik alanda gözaltında tutma bölgesi oluşturuldu. Bu bölgeye her türlü kanatlı hayvan ve ürünleri ile kanatlı yemi giriş çıkışı yasaklanarak temizlik ve dezenfeksiyon işlemleri devam ediyor.

Hilvan ilçe merkezi 2'şer saatlik arayla, çevre köyler günde 2 kez düzenli olarak hasta ve ölü kanatlı hayvanların tespiti ve itlafı için kontrol altında tutuluyor. Her türlü ihbar ve şikayetler anında değerlendiriliyor.

İlçe merkezinde sağlık taramaları aralıksız devam ediyor. Vatandaşların kendi talepleri üzerine 29 kanatlı hayvan daha itlaf edilirken, kümesler dezenfekte edildi.

İlçe Tarım Müdürlüğü ve İlçe Sağlık Grup Başkanlığınca oluşturulan gezici ekipler, ilgili bölgede tespitin yanısıra bilgilendirici eğitimler ve alınması gereken önlemler konusunda vatandaşları uyarıyor ve karantina bölgesi içerisinde el ilanları dağıtıyor.

.
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2006 Pazar 17:34:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?