7
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Melik'ten kuş gribi eleştirisi

Ziraat Mühendisleri Odası Şanlıurfa Şube Başkanı Abdullah Melik, kuş gribinin Van'dan önce Şanlıurfa'nın Hilvan İlçesi'ne bağlı Üçüzler Köyü'nde görülmesine rağmen halkın bu konuda bilgilendirilmediğini belirtti.

Tarım öğretiminin başlangıcının 160. yıldönümü töreninde konuşan Ziraat Mühendisleri Odası Şanlıurfa Şube Başkanı Abdullah Melik, kuş gribinin küçük işletme sahiplerini ve çiftçileri sıkıntıya soktuğunu söyledi. İnsan sağlığı için büyük tehlike arz eden kuş gribinin ilk olarak Hilvan İlçesi'ne bağlı Üçüzler Köyü'nde görüldüğünü vurgulayan Melik, "İlimiz Hilvan İlçesi Üçüzler Köyü'nde Van ilinde çıkışı gerçekleşmeden önce kuş gribi kesinleşmesine rağmen halk bu konuda bilgilendirilmemiştir" dedi.

Şanlıurfa genelinde 778 bin 500 tavuk, 20 bin 700 ördek, 35 bin 400 kaz ve 182 bin 250 hindi bulunduğunu kaydeden Ziraat Mühendisleri Odası Şube Başkanı Melik, "Hastalık sebebiyle şu ana kadar 8 bin kanatlı hayvan itlaf edilmiştir. İtlaf edilen kanatlı hayvanların bedellerinin bir an evvel belirlenip hak sahiplerine ödeme yapılması gerekmektedir. İtlaf çalışması yapılan köylere de gıda yardımının yapılması gerekmektedir. Bu hastalık, insan ve hayvan sağılığı açısından bir problem arz etmekle beraber, sosyo-ekonomik açıdan da köylerde bulunan vatandaşlarımız için bir problem oluşturmaktadır. Sadece sağlık açısından değil, ekonomik açıdan da gerekli yardım ve tedbirlerin alınması gerektiğine inanıyoruz" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2006 Pazartesi 16:44:20
Güncelleme :16 Ocak 2006 Pazartesi 16:53:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?