30
Nisan
2024
Salı
GÜNCEL

Minik Aziz'in yaşam savaşı

Şanlıurfa'ya bağlı Demirci köyünde iki çocuğun silahla oyunu kanlı bitti.

Silahtan çıkan kurşunla gözünden yaralanan küçük çocuk hastanede yaşam savaşı veriyor.

Edinilen bilgiye göre, 15 gün önce Şanlıurfa'ya bağlı Demirci köyünde meydana gelen olayda 7 yaşındaki M.D.'nin oynadığı silahın ateş alması sonucu karşısında bulunan 6 yaşındaki Aziz Dağ yaralandı. Silahtan çıkan mermi Aziz Dağ'ın gözünden girerek kafasından çıktı. Ağır yaralı olarak Şanlıurfa Özel Dünya Hastanesi'ne kaldırılan küçük Aziz, yoğun bakım ünitesinde yaşam savaşı veriyor.

15 günden beri yoğun bakımda tedavi gören küçük Aziz'i ameliyat eden Beyin ve Sinir Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Metin Akar, "15 gün önce ateşli silahla yaralamadan dolayı hastanemize getirilen Aziz Dağ'ın sağ gözünden girip çıkan mermi çekirdeği, beyinin sağ tarafında büyük bir hasar meydana getirmişti. Kurşun çekirdeğinin girip çıktığı ölü dokular parçalanan beyin dokuları ve kemik dokuları temizlenerek beyin zarı oluşturuldu. Operasyon oldukça başarılı geçti. Gerekli cerrahi müdahale yapılmıştır" dedi.

15 gündür hastane koridorlarında ölümle pençeleşen çocuğunun kurtulması için dua eden anne Leymun Dağ ile baba Ramazan Dağ, biran önce evlatlarının iyileşmesini istiyor.

Baba Ramazan Dağ, "M.D ve oğlum Aziz silahla oynarken silah ateş almış. 15 günden beri hastanede bekliyoruz. Şimdiye kadar 2.5 bin YTL masrafımız oldu. Hiçbir sosyal güvencemiz olmadığı için 11 milyar hastane masrafı çıktı bize. Bu borcumuzu da köyde imece usulüyle kapatmaya çalışacağız. Bir yandan bu acıyı yaşarken, bir yandan da bu parayı nasıl vereceğimizi düşünüyorum" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2005 Perşembe 16:02:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?