7
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Nevruz kutlamaları

Demokratik Toplum Partisi (DTP) ve sivil toplum örgütleri tarafından düzenlenen Nevruz kutlamaları, PKK'nın gövde gösterisine dönüştü.

Haleplibahçe Fuar Alanı'nda organize edilen Nevruz kutlamalarına yaklaşık 10 bin kişi katıldı. Sabah erken saatlerde kurulan arama noktalarından geçerek alana gelen kalabalık grup, terörist başı Abdullah Öcalan'ın fotoğraflarını taşıdı. Abdullah Öcalan'ın dev posterinin bulunduğu afişte "PKK ile başladık, PKK ile başaracağız", "Güneşin çocukları güneşi selamlıyor" pankartını taşıyan gençler, yüzlerini poşular ile sakladı. Abdullah Öcalan'ın 2 adet dev posteri daha sonra tertip komitesi tarafından oluşturulan protokol önüne getirildi. Protokol üyeleri Abdullah Öcalan'ın dev fotoğrafının önünde ayağa kalkarak selamladı.

Şanlıurfa'daki Nevruz kutlamasında PKK'nın dağ kadrosunu oluşturan Koma Komagel Kürdistan (KKK) yürütme kurulu başkanı Murat Karayılan'ın kız kardeşi Adile ile Gazel Karayılan, Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan ve Suruç Belediye Başkanı Etem Şahin tertip komitesi tarafından oluşturulan sözde protokolde oturdu.

Mehmet Öcalan PKK'nın dağ kadrosunun giymiş olduğu ayakkabılar ile tören alanına geldi. Murat Karayılan'ın kız kardeşleri Adile ile Gazel Karayılan ise, sözde Kürdistan bayrağını simgeleyen bayraktan elbise giydiği görüldü. Karayılan kardeşler, ellerinde DTP bayrağı ile dakikalarca zafer işareti yaptı. Nevruz kutlamalarına katılan grup, Abdullah Öcalan lehine Türkçe ve Kürtçe sloganlar attı.

Bu arada, kutlamaların ilerleyen saatlerinde yaklaşık 20 bin kişiye ulaşınca, platform önündeki kalabalık grup ezilme tehlikesi geçirdi.

Nevruz kutlamalarına Japonya ve Sudan gibi ülkelerden yabancı heyetler de katıldı. Kürt sanatçılardan oluşan Koma Gulan Hazan grubunun konseri ile coşan kalabalık, zafer işaretleri yaptı.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Mart 2006 Pazar 17:04:46
Güncelleme :19 Mart 2006 Pazar 18:08:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ilyas aydın IP: 78.162.93.xxx Tarih : 27.03.2008 22:28:27

görüntüler çok güzel her şey mükemmel olmuş tebrikler