30
Nisan
2024
Salı
GÜNCEL

Öğrenciler İstanbul yolcusu

Şanlıurfa Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi'nde okuyan 85 öğrenci, Sabancı ailesi tarafından açılan Picasso sergisini gezmek için İstanbul'a gitti.

Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi'nde açılan (SSM) "Picasso İstanbul'da" sergisini gezmek için Şanlıurfa'dan hareket eden öğrencilerin büyük bir bölümü, İstanbul'u ilk kez göreceklerini söyledi.

İstanbul Beşiktaş Belediyesi, 20. yüzyılın en büyük ressamlarından Pablo Picasso'nun eserlerini görmek isteyen Şanlıurfa Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerini İstanbul'a davet etti. Dünyaca tanınmış usta ressamın eserlerini hayatlarında ilk kez görme fırsatı bulan öğrencilerin heyecanları yüzlerinden okunurken, sabırsız olan öğrenciler hemen yolculuk hazırlıkları yaptı. Öğretmenleri eşliğinde aileleriyle vedalaşıp otobüsle yola çıkan öğrenciler, İstanbul ve Picasso hayaline bir an önce kavuşmak için sabırsızlandıklarını ifade etti.

Şanlıurfa Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi'nde görevli öğretmen Varol Durak, öğrencilerin hem sergiyi hem de İstanbul'u ilk kez görme heyecanı yakaladığını belirterek, "Bizler İstanbul'a Picasso'nun eserlerini yerinde görmek için gidiyoruz. Sabancı Müzesi'nde bir sergi düzenlemiş, bunu da öğrencilerimiz haber almış onların girişimiyle böyle bir güzellik ortaya çıktı. Özellikle Beşiktaş Belediyesi'ne teşekkür ediyoruz. Onlar bize ön ayak oldu bizleri davet etti. 80 kişilik bir kafileyi ve bizleri İstanbul'a çağırdı. Beklemediğimiz bir geziyle karşılaştık, ben ve öğrencilerim çok mutlu olduk. Müthiş bir heyecan bizlerde var. Picasso'nun 135 eserini yerinde canlı göreceğiz. Bir çok öğrencimiz Şanlıurfa'nın dışına çıkmamıştır. Bu da ayrı bir güzellik veriyor. Türkiye'nin metropol bir şehrini tanıyacaklar. Bu anlamda da çok mutluyuz. İstanbul'u çoğu öğrencimiz hayal bile edemiyorlardı. Şimdi iki sevinci bir arada yaşamanın mutluluğu içerisinde yolla koyulduk" dedi.

"Büyük bir ressamın sergisini görmek tabi ki herkes ister" diyen Şanlıurfalı öğrenciler ise "Daha önce Picasso'nun eserlerini canlı olarak hiç görmedik, sadece kitaplarda gördük. Sanat sevgisi biz de de olduğu için gidiyoruz. Bizler için muhteşem bir duygudur" diye konuştular.

.
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2005 Perşembe 12:58:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?